31 d’ag. 2013

Crema freda de porros (o vichyssoise)




Ingredients (per unes 4 persones): 100 grams de porros (2 unitats grans),  1 ceba mitjana, 1 cullerada de mantega o uns 70 grams, 2 patates mitjanes, 2 gots de brou, 2 gots de llet, 200 ml. de nata líquida, sal, pebre blanca, nou moscada i julivert o menta fresques.


1)     Totes les verdures les netegem bé i les tallem ben petites en especial el porro i la ceba. La patata a daus ben petits també.
2)    Coure els daus de patates fins que quedin ben tous.
3)    Mentre, en una olla gran i fonda amb mantega coure els porros ben nets i tallats ben petits ... afegir-hi la ceba també tallada ben petita. Deixar coure tot una estoneta i afegir-hi els dauets de patata. Deixar enrossir una mica. Afegir-hi nou moscada i remenar.
4)    Passar pel turmix fins que quedi ben finet afegint-hi el brou tebi. Salpebrar al gust.
5)    Deixar refredar. En aquest moment es pot desar a la nevera i una estona abans de servir és quan afegirem la llet i barrejarem bé. Es pot tornar a posar a la nevera fins el moment de menjar-s'ho.
6)    Abans de servir afegir-hi la crema de llet i remenar. També es pot afegir pebre blanca mólta 

Algunes suggerències: és millor fer la crema el dia abans, serà més freda i bona. Per altra banda tenir en compte que la llet o crema de llet cal afegir-la sempre en fred. 



els ingredients, afegir el brou

coem la ceba

ceba i porro 


afegir-hi la patata i enrossir

passar pel turmix amb el brou i deixar refredar... 

en fred afegir-hi llet/nata líquida


passar pel xino

salpebrar i afegir crema de llet al gust



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!