11 de jul. 2025

pastis de quatre formatges (untar, mascarpone, de Burgos i parmesà)

 



Pastís de quatre formatges

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1h:30’

Cost per ració

1,10€

 

Un pastís deliciós, fàcil de fer i que es fa molt semblant al clàssic pastís de formatge de la Vinya o pastís de formatge basc. Resulta menys dolç i, tot i el formatge parmesà, surt suau i agradable.

 

Ingredients per unes 6 persones:  250 grams de formatge d’untar, 250 grams de formatge mascarpone, 100 grams de formatge fresc tipus Burgos, 70 grams de formatge parmesà, 250 ml. de nata líquida, 150 grams de sucre, 5 ous, 10 grams de farina de blat de moro (Maizena).

Ingredients per unes 6 persones:  250 grams de formatge d’untar, 250 grams de formatge mascarpone, 100 grams de formatge fresc tipus Burgos, 70 grams de formatge parmesà, 250 ml. de nata líquida, 150 grams de sucre, 5 ous, 10 grams de farina de blat de moro (Maizena).

 

 

1.       Primer de tot, preparo els ingredients. Ratllo el formatge parmesà i mesuro tot bé.

2.       Poso el forn a escalfar a uns 190 graus a dalt i a baix. I la safata al mig del forn.

3.       Barrejo els quatre formatges en un bol i afegeixo el sucre. Bato fins que tot quedi ben homogeni.

4.       Afegeixo els ous d’un a un i vaig batent. Recomano fer-ho amb unes varilles elèctriques però també es pot fer a mà.

5.       Afegeixo la crema de llet i bato.

6.       I afegeixo la farina tamisada i barrejo bé.

7.       Poso la barreja dins un motlle d’uns 20cm. De diàmetre folrat amb paper de forn perquè així serà més fàcil treure’l del motlle.

8.       Poso el motlle tapat dins el forn a coure uns 20 minuts.

9.       Quan han passat els 20 minuts i veig que la capa superior del pastís està enrossida, trec el motlle amb compte de no cremar-me i el tapo amb paper d’alumini. El torno al forn a coure 20 minuts més. També es pot fer al contrari. Tapar els primers 20’ i després destapar-lo. Tot això ho faig per tal que no es cremi el pastís per sobre.

10.   Aturo el forn, obro un xic la porta i deixo refredar unes 2 o 3 hores.

11.   Trec el pastís i el deixo refredar sobre el marbre de la cuina. I quan està fred el poso a la nevera tal qual. El deixo a la nevera unes 5 o 6 hores.

12.   Trec el pastís de la nevera i el desemmotllo. I ja està a punt per menjar-se’l

 

 

Bon profit!














 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!