Pastís de quatre formatges
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1h:30’ |
Cost per ració |
1,10€ |
Un pastís deliciós, fàcil de fer i que es fa molt semblant al clàssic pastís de formatge de la Vinya o pastís de formatge basc. Resulta menys dolç i, tot i el formatge parmesà, surt suau i agradable.
Ingredients per unes 6 persones: 250 grams de formatge d’untar, 250 grams de
formatge mascarpone, 100 grams de formatge fresc tipus Burgos, 70 grams de
formatge parmesà, 250 ml. de nata líquida, 150 grams de sucre, 5 ous, 10 grams
de farina de blat de moro (Maizena).
Ingredients per unes 6 persones: 250 grams de formatge d’untar, 250 grams de
formatge mascarpone, 100 grams de formatge fresc tipus Burgos, 70 grams de
formatge parmesà, 250 ml. de nata líquida, 150 grams de sucre, 5 ous, 10 grams
de farina de blat de moro (Maizena).
1.
Primer de tot, preparo els ingredients. Ratllo el
formatge parmesà i mesuro tot bé.
2.
Poso el forn a escalfar a uns 190 graus a dalt i a
baix. I la safata al mig del forn.
3.
Barrejo els quatre formatges en un bol i afegeixo el
sucre. Bato fins que tot quedi ben homogeni.
4.
Afegeixo els ous d’un a un i vaig batent. Recomano
fer-ho amb unes varilles elèctriques però també es pot fer a mà.
5.
Afegeixo la crema de llet i bato.
6.
I afegeixo la farina tamisada i barrejo bé.
7.
Poso la barreja dins un motlle d’uns 20cm. De diàmetre
folrat amb paper de forn perquè així serà més fàcil treure’l del motlle.
8.
Poso el motlle tapat dins el forn a coure uns 20
minuts.
9.
Quan han passat els 20 minuts i veig que la capa
superior del pastís està enrossida, trec el motlle amb compte de no cremar-me i
el tapo amb paper d’alumini. El torno al forn a coure 20 minuts més. També es
pot fer al contrari. Tapar els primers 20’ i després destapar-lo. Tot això ho
faig per tal que no es cremi el pastís per sobre.
10.
Aturo el forn, obro un xic la porta i deixo refredar
unes 2 o 3 hores.
11.
Trec el pastís i el deixo refredar sobre el marbre de
la cuina. I quan està fred el poso a la nevera tal qual. El deixo a la nevera
unes 5 o 6 hores.
12.
Trec el pastís de la nevera i el desemmotllo. I ja
està a punt per menjar-se’l
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!