Esqueixada de bacallà
| 
   Dificultat  | 
  
   Fàcil  | 
 
| 
   Temps dessalat Temps preparació  | 
  3 hores 20'  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   4,10€  | 
 
L’esqueixada de bacallà és un plat molt
tradicional dels nostres estimats Països Catalans. A més a més era un els plats
preferits per l’avi dels meus fills, l’avi Jordi. Resulta deliciós i les hortalisses li aporten frescor i molts sabors interessants.
Ingredients per unes 4 persones:  500 grams de bacallà esqueixat dessalat,  4 tomàquets grans madurs, 2 cebes tendres, un
pebrot vermell gran, unes olives (millor negres), oli d’oliva, sal i pebre
negre.
 
1.      
Primer de tot, dessalo el bacallà. Aquest cop serà més
ràpid en tractar-se de bacallà esqueixat. Esqueixat vol dir trencar, trossejar
i el que es fa amb el peix és anar-lo trencant amb els dits tot
estirant-lo.  Poso el bacallà en remull
durant unes 3 hores i li canvio l’aigua cada hora. Després el poso a escórrer.
2.      
Netejo les verdures i les tallo a daus.
3.      
Barrejo en un bol les cebes, el pebrot, els tomàquets
a daus.
4.      
Afegeixo el bacallà, les olives
5.      
Rego amb oli, tasto de sal i rectifico si cal i
espolso amb pebre negre.
6.      
El poso a la nevera una hora i serveixo fresc.
Bon profit!














Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!