14 de nov. 2024

arròs melós de galtes de porc

 



Arròs melós de galtes de porc

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

5€

 Un arròs deliciós, amb l’ingredient estrella que són les galtes de porc guisades i la tòfona que aromatitza el plat. Un arròs que fa festa !

 Ingredients per unes 4 persones:  400 grams d’arròs rodó o tipus bomba, 4 galtes de porc guisades i esfilagarsades*, 3 cebes enrossides,  1200 ml de brou de carns (3 mides d'arròs), sal, pebre negre, cardamom, un pebrot verd de fregir (opcional), tòfona negra.

  * recepta de les galtes de porc guisades: 

Recepta de galtes de por guisades


1.       Primer de tot, en una paella amb oli d’oliva fregeixo el pebrot tallat petit, i aparto.

2.       Ara, esfilagarso les galtes de porc que ja tinc fetes.

3.        afegeixo oli d’oliva i...

4.       Aboco les galtes esfilagarsades, remeno i...

5.       Aboco les cebes enrossides i el pebrot fregidet...

6.       Deixo enrossir les galtes amb les verdures, remeno, tot a foc mig

7.       Ara toca aromatitzar: amb unes perles de cardamom i uns brins de safrà. El cardamom aporta un aroma un xic cítric. El que faig és esclovellar-lo. El poso sobre la taula, el pico amb una ma de morter i extrec les boletes de dins. Tot cap a la cassola.

8.       Ara aboco un raig generós de vi ranci i apujo el foc. Remeno i deixo que el vi s’evapori.

9.       En aquest moment afegeixo l’arròs. Deixo que es perli, el remeno, tot a foc baix perquè no se’ns cremi. Uns 4 minuts aproximadament.

10.   Aboco el brou ben calent, salpebro al gust, remeno i no toco fins al final.

11.   Coure a foc mig uns 13 minuts.

12.   Quan quedin 3 minuts per acabar la cocció,  ratllo una tòfona per sobre i deixo acabar de fer.

13.   Aturo el foc, i deixo reposar uns 5 minuts abans de servir a taula.

 

 

Bon profit!























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!