Pastís de mató i formatge cremós recepta millorada
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
Una hora |
Cost per ració |
0,50€ |
Un pastís de formatge
saborós, suau i molt gustós. El mató queda molt bé. I si el fas servir com a pastís d'aniversari, hi coloques uns gerds o fruites del bosc per sobre i és espectacular
Ingredients per unes 6 persones: 250 grams de mató, 250
grams de formatge cremós o d’untar, 250 ml de nata líquida, 200 grams de sucre,
4 ous mitjans, una cullerada de maicena
1. Primer de tot, escalfo
el forn a uns 180 graus.
2. En un pot fondo poso els
formatges amb el sucre i bato fins que tingui una crema suau.
3. Afegeixo els ous d’un en
un i bato bé.
4. Afegeixo la crema de
llet i ara remeno amb una cullera fins que tot estigui ben homogeni.
5. Afegeixo la cullerada de farina de maicena i remeno bé. Si Hi ha grumolls remeno amb unes varilles manuals.
6. Aboco en un motlle
cobert amb paper de forn prèviament mullat, assecat i arrugat.
7. I poso al forn a coure
uns 60 minuts. A mi em va bé coure’l uns 30’ i veure si està ros per sobre.
Aleshores, quan he aconseguit el color daurat bonic que necessito, trec el
pastís, el tapo amb paper d’alumini i acabo el temps de cocció que resti.
8. Deixo descansar al forn
fins que es refredi. El trec i quan està ben fred i dins el motlle, el poso a
la nevera fins l’endemà. El trec de la nevera i decoro i a taula.
Aquesta recepta és un
xic diferent a la clàssic del pastís de formatge basc (o de la Vinya) però el
mató li aporta una suavitat diferent. Està bé anar provant diferents formatges
per veure quins ens agraden més.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!