2 de febr. 2024

pastís de mató i formatge cremós recepta millorada

 


Pastís de mató i formatge cremós recepta millorada

 

Dificultat

Mitjana

Temps

Una hora

Cost per ració

0,50€

 

Un pastís de formatge saborós, suau i molt gustós. El mató queda molt bé. I si el fas servir com a pastís d'aniversari, hi coloques uns gerds o fruites del bosc per sobre i és espectacular

 

Ingredients per unes 6 persones: 250 grams de mató, 250 grams de formatge cremós o d’untar, 250 ml de nata líquida, 200 grams de sucre, 4 ous mitjans, una cullerada de maicena

 

1.       Primer de tot, escalfo el forn a uns 180 graus.

2.       En un pot fondo poso els formatges amb el sucre i bato fins que tingui una crema suau.

3.       Afegeixo els ous d’un en un i bato bé.

4.       Afegeixo la crema de llet i ara remeno amb una cullera fins que tot estigui ben homogeni.

5.       Afegeixo la cullerada de farina de maicena i remeno bé. Si Hi ha grumolls remeno amb unes varilles manuals.

6.       Aboco en un motlle cobert amb paper de forn prèviament mullat, assecat i arrugat.

7.       I poso al forn a coure uns 60 minuts. A mi em va bé coure’l uns 30’ i veure si està ros per sobre. Aleshores, quan he aconseguit el color daurat bonic que necessito, trec el pastís, el tapo amb paper d’alumini i acabo el temps de cocció que resti.

8.       Deixo descansar al forn fins que es refredi. El trec i quan està ben fred i dins el motlle, el poso a la nevera fins l’endemà. El trec de la nevera i decoro i a taula.

Aquesta recepta és un xic diferent a la clàssic del pastís de formatge basc (o de la Vinya) però el mató li aporta una suavitat diferent. Està bé anar provant diferents formatges per veure quins ens agraden més.

 

Bon profit!


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!