Amanida de patata o salmorejo gadità
(amb verat)
| 
   Dificultat  | 
  
   Baixa  | 
 
| 
   
 Temps de preparació  | 
  
   1h.  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   1,50€  | 
 
Un salmorejo diferent, m’han explicat
que aquest plat es fa a Cadiz. Una amiga d’EGB m’ha portat un verat en llauna
fantàstic (gràcies Yolanda, ets un amor) i que sembla ser que només es troba
allà. No deixa de ser una amanida de patata molt completa i que es menja molt
bé. 
Ingredients per persona: 1 patata gran, un
tomàquet, un parell de talls de verat, mitja ceba tendra, un ou dur, un tros de
pebrot, sal, pebre, vinagre i oli d’oliva.
1.       Primer de tot, el dia
abans coc les patates. Com? Les poso en una olla amb aigua freda amb sal i
vinagre i, quan arrenca l’aigua a bullir les deixo coure uns 25 minuts en
funció de la mida. Les trec i deixo que es refredin una mica. Les pelo i les
tallo a trossos. Les marino amb sal, pebre, oli d’oliva i vinagre i les deixo
en un taper a nevera.
2.       L’endemà, rento les
verdures. Tallo tot a trossos. 
3.   Coc els ous durs (quan
arrenca l’aigua a bullir col·loco els ous amb compte i els deixo coure 10
minuts, trec i refredo per aturar la cocció.
4.       Poso en la base les
patates, i a sobre el pebrot, el tomàquet, la ceba, l’ou dur i el verat.
Amaneixo amb oli d’oliva i sal i a taula.
Bon profit!
















Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!