Menú

20 d’oct. 2023

Amanida de patata o salmorejo gadità (amb verat)

 


Amanida de patata o salmorejo gadità (amb verat)

 

Dificultat

Baixa

 

Temps de preparació

1h.

Cost per ració

1,50€

 

Un salmorejo diferent, m’han explicat que aquest plat es fa a Cadiz. Una amiga d’EGB m’ha portat un verat en llauna fantàstic (gràcies Yolanda, ets un amor) i que sembla ser que només es troba allà. No deixa de ser una amanida de patata molt completa i que es menja molt bé.

  

Ingredients per persona: 1 patata gran, un tomàquet, un parell de talls de verat, mitja ceba tendra, un ou dur, un tros de pebrot, sal, pebre, vinagre i oli d’oliva.

  

1.       Primer de tot, el dia abans coc les patates. Com? Les poso en una olla amb aigua freda amb sal i vinagre i, quan arrenca l’aigua a bullir les deixo coure uns 25 minuts en funció de la mida. Les trec i deixo que es refredin una mica. Les pelo i les tallo a trossos. Les marino amb sal, pebre, oli d’oliva i vinagre i les deixo en un taper a nevera.

2.       L’endemà, rento les verdures. Tallo tot a trossos.

3.   Coc els ous durs (quan arrenca l’aigua a bullir col·loco els ous amb compte i els deixo coure 10 minuts, trec i refredo per aturar la cocció.

4.       Poso en la base les patates, i a sobre el pebrot, el tomàquet, la ceba, l’ou dur i el verat. Amaneixo amb oli d’oliva i sal i a taula.

 

Bon profit!



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!