Espaguetis de salsa napolitana amb
ricotta
Dificultat |
Fàcil |
Temps |
30’ |
Cost per ració |
1,20€ |
Una curiositat: a Itàlia d’aquests tomàquets que usem
avui en diuen “datterino” perquè la seva forma i dolçor recorden els dàtils. Avui
els fem a la napolitana perquè porten el formatge però si no hi posem formatge
seria la salsa pomodoro bàsica i que podem usar en infinitats de receptes.
Un clàssic italià que sovint faig a casa i que és molt senzill i saborós.
Ingredients per unes 2 persones: 400 grams d’espaguetis, mitja ceba, uns 350
grams de tomàquets cirerols, unes fulles d’alfàbrega, 3 grans d’all, sal, oli d’oliva,
aigua, i formatge ricotta (uns 80 grams ja n’hi ha prou).
1.
Primer de tot, netejo els tomàquets cirerols i els
aparto.
2.
Pico la ceba i també els grans d’all. Tallo els
tomàquets cirerols per la meitat. Jo sempre uso els tomàquets de branca perquè
els trobo més gustosos.
3.
Poso oli d’oliva (quantitat generosa) en una cassola o
paella i al foc.
4.
Afegeixo la ceba picada i la coc uns 12 minuts fins
que sigui daurada.
5.
Afegeixo l’all picat i deixo coure uns 3 o 4 minuts.
6.
Ara és el moment d’afegir els tomàquets cirerols
(tallats per la meitat), remeno un xic i aboco un raig d’aigua. Deixo coure uns
15 minuts. De tant en tant remeno una mica. Cap al final salpebro al gust. Està al punt quan veig el voltant salsa
color ataronjat, vol dir que l'oli s'ha fusionat amb el tomàquet
7.
Afegeixo les fulles d’alfàbrega i deixo coure tapat un
parell de minuts.
8.
Bullo els espaguetis al dente i els afegeixo
escorreguts dins la cassola. Remeno bé i ...
9.
En aquests moments afegeixo la ricotta i remeno tot
bé. En aquest punt el plat guanya en cremositat i sabor !!
10.
Cap a taula
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!