29 de nov. 2024

Espaguetis amb salsa napolitana (pomodoro i ricotta)




Espaguetis de salsa napolitana amb ricotta

 

 

Dificultat

Fàcil

Temps

30’

Cost per ració

1,20€

 

Una curiositat: a Itàlia d’aquests tomàquets que usem avui en diuen “datterino” perquè la seva forma i dolçor recorden els dàtils. Avui els fem a la napolitana perquè porten el formatge però si no hi posem formatge seria la salsa pomodoro bàsica i que podem usar en infinitats de receptes.

Un clàssic italià que sovint faig a casa i que és molt senzill i saborós.

  

Ingredients per unes 2 persones:  400 grams d’espaguetis, mitja ceba, uns 350 grams de tomàquets cirerols, unes fulles d’alfàbrega, 3 grans d’all, sal, oli d’oliva, aigua, i formatge ricotta (uns 80 grams ja n’hi ha prou).

  

1.       Primer de tot, netejo els tomàquets cirerols i els aparto.

2.       Pico la ceba i també els grans d’all. Tallo els tomàquets cirerols per la meitat. Jo sempre uso els tomàquets de branca perquè els trobo més gustosos.

3.       Poso oli d’oliva (quantitat generosa) en una cassola o paella i al foc.

4.       Afegeixo la ceba picada i la coc uns 12 minuts fins que sigui daurada.

5.       Afegeixo l’all picat i deixo coure uns 3 o 4 minuts.

6.       Ara és el moment d’afegir els tomàquets cirerols (tallats per la meitat), remeno un xic i aboco un raig d’aigua. Deixo coure uns 15 minuts. De tant en tant remeno una mica. Cap al final salpebro al gust. Està al punt quan veig el voltant salsa color ataronjat, vol dir que l'oli s'ha fusionat amb el tomàquet 

7.       Afegeixo les fulles d’alfàbrega i deixo coure tapat un parell de minuts.

8.       Bullo els espaguetis al dente i els afegeixo escorreguts dins la cassola. Remeno bé i ...

9.       En aquests moments afegeixo la ricotta i remeno tot bé. En aquest punt el plat guanya en cremositat i sabor !!

10.   Cap a taula

 

 

Bon profit!




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!