Pastís de poma senzill amb base de pasta
de full
Dificultat |
Baixa |
Temps |
30’ |
Cost per ració |
0,50€ |
Un pastís que es fa en un pim pam, fàcil, gustós i que pots improvisar a casa com a postres, berenar o per dur a algun sopar.
Ingredients per un pastís per unes 5/6 persones: una pasta de full rodona, un ou, 3 pomes mitjanes, sucre i melmelada d’albercoc o préssec.
1. Primer de tot, poso el
forn a escalfar a uns 200 graus (després l’abaixaré)
2. Estenc la pasta de full
i marco unes vores amb una eina que no talli.
3. Escalfo la melmelada
perquè quedi més liquada. Pinto el cercle interior (sense les vores) amb la
melmelada.
4. Tallo les pomes a
làmines i les col·loco de fora endins tot fent un dibuix bonic. Posades unes
mig damunt les altres. Espolso sucre blanc per sobre les pomes. (si vull deixar
les pomes tallades abans, ho puc fer i les he de col·locar en un bol amb aigua
amb suc de llimona perquè no ennegreixin)
5. Bato un ou i pinto la
vora de la pasta de full
6. Poso al forn a coure uns
20 o 25 minuts a foc mig (180 graus) vigilant que no es cremi i que les pomes
quedin cuites.
7. Trec el pastís i pinto
amb melmelada per sobre per fixar la fruita.
8. Serveixo a taula tebi o
fred. Està boníssim.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!