Salmorejo a la meva manera
| 
   Dificultat  | 
  
   fàcil  | 
 
| 
   Temps de preparació  | 
  
   1 hora  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   0,90€  | 
 
Un plat estiuenc que prové de les terres
d’andalusia i que és senzill, fàcil i surt boníssim sempre. La recepta original no porta vinagre i els ingredients bàsics són els tomàquets, el pa i l'oli d'oliva.
Ingredients per unes 5/6 racions: 2 kg de tomàquets
madurs, uns 200 ml. d’oli d’oliva de bona qualitat, uns 300 grams de pa del dia
abans, 2 dents d’all (li trec la part de dins), un pessic de sal i un petit
raig de vinagre.
 
1.       Primer de tot rento bé
els tomàquets i els tallo a trossos (a quarts va bé). Els posem en un pot gran
i els triturem amb el turmix. Tindré una massa força líquida.
2.       Ho passo per un sedàs
per treure restes de pell i llavors.
3.      
Ara tallo el pa a trossos i el poso dins el tomàquet triturat
perquè es vagi estovant. Jo recomano deixar-ho un quart d’hora com a mínim.
Això ho faig per estovar el pa. Un cop estovat el passem per la batedora fins
que tinguem una crema fina. Afegeixo l'all ben petit , l'oli d'oliva ,el vinagre i la sal i remeno bé. Un petit tast
per veure si està bé. 
4.      
Poso en bols o tapers a la nevera i deixo que es
refredi. En un parell d’horetes estarà a punt.
5.      
El serveixo a taula acompanyat de trossets de pernil
salat, ou dur ratllat, trossets de ceba, de pebrot... i a gaudir-ne
Bon profit!





















Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!