Dificultat |
Mitjana |
Temps temps de cocció |
30’ 20’ |
Cost per unitat (una pilota petita) |
0,18€ |
Aquestes pilotes
queden delicioses. Aquestes les he fet servir per acompanyar una
escudella de Nadal però també es pot fer servir aquesta recepta per fer
mandonguilles.
Ingredients per unes 10 pilotes mitjanes o 3 grans: 100 grams de soja texturitzada, 400 ml de brou
de verdures, mitja ceba picada, 3 dents d’all, una cullerada sopera de salsa de
soja, quatre de farina blanca i una de pa ratllat, 1 cullerada postres de comí
mòlt. Una mica de julivert picat i un polsim de sal. I un xic més de farina per
arrebossar.
1. Primer de tot, mesuro
tots els ingredients. És important respectar les proporcions perquè d’això en
depèn que la textura quedi bé.
2. Primer de tot, escalfo
el brou i cobreixo la soja texturitzada fent que s’hidrati. En una estona,
mentre preparo la resta d’ingredients ja n’hi ha prou. Com a mínim un quart
d’hora
3. Pelo i tallo molt petits
la ceba i les dents d’all.
4. En un bol afegeixo la
soja hidratada, sense excés de líquid, amb la ceba, all, julivert, el pa
ratllat, sal, pebre negre, comí, salsa de soja i la farina blanca.
5. Ho treballo tot perquè
resulti una massa homogènia i amb tots els ingredients ben integrats. Cal
aconseguir una massa compacta que permeti fer boles.
6. Faig les boles ben
apretades i compactes i les passo per farina.
7. Les deixo reposar a la
nevera una bona estona (si cal una nit, perfecte). Així agafen més
consistència.
8. En aquests moments ja
tinc les pilotes fetes, avui les uso per l’escudella, i les afegeixo al brou de
les verdures els últims 20 minuts.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!