8 de des. 2021

Pilota vegana de Nadal

 




 

Dificultat

Mitjana

Temps

temps de cocció

30’

20’

Cost per unitat

(una pilota petita)

0,18€

 

Aquestes pilotes queden delicioses.  Aquestes les he fet servir per acompanyar una escudella de Nadal però també es pot fer servir aquesta recepta per fer mandonguilles.

 

Ingredients per unes 10 pilotes mitjanes o 3 grans:  100 grams de soja texturitzada, 400 ml de brou de verdures, mitja ceba picada, 3 dents d’all, una cullerada sopera de salsa de soja, quatre de farina blanca i una de pa ratllat, 1 cullerada postres de comí mòlt. Una mica de julivert picat i un polsim de sal. I un xic més de farina per arrebossar.

 

1.       Primer de tot, mesuro tots els ingredients. És important respectar les proporcions perquè d’això en depèn que la textura quedi bé.

2.       Primer de tot, escalfo el brou i cobreixo la soja texturitzada fent que s’hidrati. En una estona, mentre preparo la resta d’ingredients ja n’hi ha prou. Com a mínim un quart d’hora

3.       Pelo i tallo molt petits la ceba i les dents d’all.

4.       En un bol afegeixo la soja hidratada, sense excés de líquid, amb la ceba, all, julivert, el pa ratllat, sal, pebre negre, comí, salsa de soja i la farina blanca.

5.       Ho treballo tot perquè resulti una massa homogènia i amb tots els ingredients ben integrats. Cal aconseguir una massa compacta que permeti fer boles.

6.       Faig les boles ben apretades i compactes i les passo per farina.

7.       Les deixo reposar a la nevera una bona estona (si cal una nit, perfecte). Així agafen més consistència.

8.       En aquests moments ja tinc les pilotes fetes, avui les uso per l’escudella, i les afegeixo al brou de les verdures els últims 20 minuts.

 

Bon profit!




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!