Dificultat |
Mitjana |
Temps temps de cocció |
30’ 30’ |
Cost per unitat |
0,40€ |
Si a casa hi ha alguna
persona vegana, potser algun cop a l’hora de fer l’escudella de Nadal o fer
algun àpat amb botifarres t’has preguntat què podries fer. Doncs bé, aquí et
proposo aquestes botifarres, fetes amb ingredients fàcils de trobar, molt
sanes i que surten molt bé de preu. T’animo
a que provis de fer-les. Aquestes les he fet servir per acompanyar una
escudella de Nadal però es poden fer a la planxa, fregides o com millor et
vagi.
Ingredients per unes 2 botifarres: 150 grams de mongeta roja o negre cuites (o
frijoles), 40 grams d’arròs tipus bomba o rodó, mitja ceba, 50 grams de farina
de blat (ens interessa amb gluten), 40 grams de pa ratllat, 2 cullerades de
postres d’all en pols, un polsim de sal, oli d’oliva. I per lligar-ho film
transparent i cordill de cuinar.
1. Primer de tot, mesuro
tots els ingredients. És important respectar les proporcions perquè d’això en
depèn que la textura quedi bé.
2. Primer de tot, bullo
l’arròs amb força aigua i un pessic de sal. Quan l’aigua arrenqui el bull,
aboco l’arròs i deixo coure a foc mig 20 minuts. Hi afegeixo un polsim de
sal. Deixo descansar un xic l’arròs
(perquè acabi d’agafar una textura un xic enganxosa) i escorro.
3. En una paella petita
fregeixo la ceba tallada a trossos ben petits, uns 10 o 15 minuts fins que
quedi daurada.
4. En un got de batedora
passo les mongetes cuites pel turmix fins que aconsegueixi una massa fina i
sense grumolls.
5. En un bol mitjà barrejo
tots els ingredients. Ho treballo tot bé durant una estona fins que tingui una
massa compacta i homogènia.
6. Tallo dues peces i faig dos
xurros com si es tractés de dues botifarres.
7. Les embolico amb film
transparent i segello les puntes amb un cordill de cuina.
8. Les aboco en aigua
bullint i les deixo coure 30 minuts.
9. Les trec, deixo refredar
i trec el film
10. En aquests moments ja
tinc les botifarres fetes i preparades pel que vulgui, es poden passar per la
planxa o fregir-les o afegir-les a la safata de l’escudella de Nadal que és el que
jo he fet aquest cop.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!