Aquest pa de pessic avui m'ha servit per fer un pastís amb una cobertura de xocolata, però el pots farcir amb alguna melmelada, o acompanyar amb nata muntada o el que més t'agradi. La clau és fer un pa de pessic esponjós, saborós i molt bo.
Ingredients per un pa de pessic en
motlle de 20 cm diàmetre (per unes 6/7 persones) : 250 grams de farina
blanca, un pessic de sal, una culleradeta i mitja de llevat en pol, una
culleradeta d’extracte de vainilla, 175 ml. d’oli d’oliva, 50 grams de cacau pur
en pols, 120ml d’aigua bullint, 220 grams de sucre morè i 200 grams de sucre
blanc (si no tens un dels dos pots compensar les quantitats i posar un total de
420 grams de sucre) i 3 ous.
1. Primer
de tot poso el forn a escalfar a uns 180 graus només la part de sota.
2. Després
mesuro els ingredients i els poso en gots, o bols depenent de les seves
característiques.
3. Primer
de tot mullo un paper de forn i l’asseco amb paper de cuina. Això ho faig
perquè sigui més manejable i a l’hora de posar dins el motlle del pa de pessic
va molt bé. Cal vigilar no mullar-lo massa perquè no es trenqui.
4. Barrejo
els sucres, els ous i bato amb unes varilles elèctriques a velocitat alta fins
que estiguin ben escumades (entre 6 i 8 minuts aprox.).
5. Hi
afegeixo la vainilla, l’oli i bato un parell de minuts més que es barregi bé.
6. Apart
en un cassó petit o una tassa gran d’aquelles de te (que aguanten els líquids
ben calents) hi aboco l’aigua bullint i seguidament el cacau, remeno bé fins
que no hagi cap grumoll i obtinc una crema de xocolata molt aromàtica.
7. Al
bol on estic treballant la barreja hi aboco un pessic de sal i el llevat i bato
8. I
ara incorporaré la farina a poc a poc i també la crema de xocolata. El que faig
és primer incorporar una mica de farina (fins la meitat) i quan ja tinc una
barreja homogènia, hi afegeixo tota la crema de xocolata, i finalment la farina
que resta.
9. En
resum, obtinc una massa cremosa sense grumolls i que aboco en el motlle amb el
paper de forn.
10. Poso
a coure al forn durant uns 50’ a una temperatura d’uns 180 graus. Però cada
forn te la seva potència, vaig mirant els últims 10’ a veure com està. I si
surt un punxó net, ja està ok. Aturo el forn, obro amb compte la porta del forn
i el trec quan ja ha marxat tota l’escalfor.
11. quan
sigui fred, el trec del motlle i ja tinc el pa de pessic llest.
12. Avui
he aprofitat aquest pa de pessic per fer un pastisset amb una cobertura de
xocolata per sobre (res, he posat mitja rajola de xocolata de cobertura amb un
parell de trossets de mantega al microones, ben barrejat tot i ja està).
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!