Uns canalons fets especialment de pollastre, melosos, deliciosos i sense masses complicacions. A casa agraden tan que en faig molts i en congelo en tapers sense la beixamel que la faig el dia que ens els hem de menjar. I, sí, porten feina però compensa.
Ingredients per uns 50 canalons: 2 pollastres sencers i desossats (uns 4 kg), 50 plaques de pasta de canaló, un bitxo, farina i una mica de llet (si fa falta), 2 cebes, 200 ml. de vi blanc, 1 cabeça d’alls, sal, pebre negre i oli d’oliva un parell de fulles de llorer.
Per la beixamel: farina, llet, mantega, nou moscada, sal i pebre
blanca
1.
Primer de tot he
comprat els pollastres i he demanat que els treguin els ossos. A casa, els he
tallat a daus gruixuts, salpebro i …
2.
en una paella amb oli
d’oliva i un bitxo poso a escalfar i aboco els daus de pollastre, deixo que
enrosseixin (uns 10 minuts).
3.
Afegeixo les cebes
tallades ben fines i els alls a làmines i deixo coure uns 5 minuts
aproximadament. Hi poso un parell de fulles de llorer.
4.
afegeixo el vi blanc i
coc a foc mig uns 30 minuts amb la cassola tapada.
5.
Vaig remenant vigilant
que tot quedi ben hidratat.
6.
Quan acabo, trec el
bitxo, deixo reposar i refredar un xic i ho passo pel turmix suau un xic, que quedi amb una bona textura.
7.
Ha de quedar una massa
fina, espessa i enganxosabi amb uns trossets de pollastre de tant en tant.
8.
Torno a posar tot al
foc altre cop, afegeixo farina a cullerades (jo n’he necessitat unes 8 de les
soperes) i vaig remenant integrant tots els ingredients. Al final de tot
aboco un raig de llet per amorosir la massa.
9.
Passo la massa a una
mànega pastissera (en aquest cas dues mànegues) però si no en tens ho pots
posar en un bol.
10.
quan és fred ho poso a
nevera a reposar tot una nit
L’endemà farceixo els canalons
1.
bullo la pasta (uns 12
minut), l’estenc damunt un drap net i amb la mànega pastissera vaig farcint els
canalons. Els tanco bé i sello.
Cobrir amb beixamel:
1.
faig una beixamel com
sempre, poso mantega en una olla i quan estigui desfeta hi aboco farina, remeno
i vaig abocant llet calenta i batent bé per desfer els grumolls. Salpebro al
gus i ratllo nou moscada.
2.
I passo a posar un
llit de beixamel, els canalons i a sobre cobreixo amb la beixamel.
3.
Espolso amb formatge
ratllat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!