| 
   Dificultat  | 
  
   Fàcil  | 
 
| 
   Temps  | 
  
   30’  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   2€  | 
 
Sabies que els xampinyons aporten molt poques calories? I la mongeta verda cuita és ideal per a bones digestions. Tot això fa que aquesta amanida sigui ideal per un sopar lleuger.
Ingredients per unes 2 persones:  unes fulles d’enciam tipus roure, 500 grams de
mongeta verda, 300 grams de xampinyons, mig alvocat, i una llimona. Alguna
altra cosa per decorar (un tomàquet cirerol, o un rave o algunes olives
negres...). 
Per la vinagreta clàssica: oli d’oliva, sal, pebre negre i vinagre.
1)    Primer
de tot netejo les verdures. L’enciam li passo un parell de cops d’aigua i
centrifugo amb aquells aparells manuals que van tan bé per les amanides. Tallo
la mongeta a tires
2)    Coc
la mongeta al vapor uns 10 minuts. Aturo el foc i deixo refredar. La intenció
és obtenir unes verdures fetes al dente. 
3)    Mentre
netejo els xampinyons, els tallo laminats i deixo en un bol ruixats amb suc de
llimona perquè no es tornin negres.
4)    Tallo
mig alvocat.
5)    Abans
de sopar, munto el plat així: una base d’enciam trocadero i a sobre la mongeta,
els xampinyons i l’alvocat tallat..
6)    Faig
la vinagreta com sempre, aboco oli d’oliva, sal, pebre i vinagre al gust dins
un pot i xinxollo bé perquè es barregi tot.
7)    Serveixo
amb la vinagreta per sobre. 
Bon profit!
Un truc: què faig amb l’altre mig alvocat? Doncs perquè es conservi en bon estat i no perdi el color verd i ennegreixi, faig el següent: deixo el pinyol dins la meitat que desaré, i en un taper aboco aigua i suc de llimona. També puc ruixar la part de l’alvocat. Deixo l’alvocat cap avall submergit en aquesta aigua. I se’m mantindrà en bon estat uns dies.







Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!