Dificultat | Fàcil |
Temps de preparació Temps de cocció | 15’ 40’ |
Cost per ració | 0,40€ |
Ingredients per unes 4/5 persones: jo faig servir com a mesura un got d’aigua (d’aquells que són per uns 200ml de líquid ) però pots usar una tassa o similar. 2 gots de farina, 1 tasses de sucre moreno, ¾ de tassa de xocolata negra en pols, 1 tassa de llet vegetal (de soja, o civada...), 1 tassa de nous a trossos (també serveixen panses o algun altre fruit sec que t’agradi). Ara mesuro amb cullerades de postres, 2 culleradetes de llevat en pols, mitja culleradeta de sal, 1 culleradeta d’oli (oliva, girasol), 2 culleradetes d’essència de vainilla (opcional).
1) Primer de tot mesuro tots els ingredients i poso el forn a escalfar a uns 150 graus.
2) En un bol poso tots els ingredients secs i els barrejo bé (farina, sucre, llevat, cacau). Millor si es tamisen, evito els grumolls i va més bé. Ara treballo la massa amb una llengua pastissera.
3) Afegeixo a poc a poc la llet i barrejo. Després, per aquest ordre, i vaig barrejant els ingredients un a un: l’oli, l’essència de vainilla,
4) Finalment afegeixo les nous o fruits secs i barrejo bé.
5) Omplo la barreja en un motlle rectangular (va millor després per tallar els trossos a quadrats petits) amb paper de forn. Decoro amb algunes nous per sobre.
6) Poso al forn a coure uns 40 minuts a uns 150 graus (però el temps dependrà de com funcioni el forn). Quan està fet (punxo amb una agulla i surt neta) el trec del forn i trec del motlle.
Un consell: aquest pastis va millor tallar-lo a porcions mentre està calent ja que després tendeix a endurir-se i és molt consistent. I deixo refredar.
Es pot servir acompanyat d’una nata muntada, o unes fruites roges, o una bola de gelat de vainilla....
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!