Dificultat |
Molt
Fàcil |
Temps |
20’ |
Cost
per ració |
0,90€ |
El tofu, aquest aliment tan usat per persones veganes, és una font
important de proteïnes i és el resultat d’un aliment: la soja. Però sense
fer-hi res, resulta insípid, cal amorosir-lo amb espècies, o verdures.
És una manera senzilla de tenir el nostre propi tofu marinat. A mida que ho fas vas veient quines són les espècies que més t’agraden. Admet múltiples combinacions i sempre pots improvisar si tens espècies al rebost com cúrcuma, curri, pebre, alfàbrega, orenga, timó, llimona, comí...
Ingredients
per unes 2 persones: un paquet de tofu
natural (sol anar en paquets de 250/300 grams la peça), 70 ml d’aigua (un
quart de got), 1 cullerada* de xarop d’atzavara (sirope de arce), 2 cullerades
de soja o de tamari, 1 cullerada de vinagre de poma, 1 culleradeta d’all en
pols, 1 culleradeta de maizena o algun espessidor similar, un polsim de pebrot
vermell tant picant com dolç (li donarà color roig) i un raig d’oli d’oliva. Hi
ha gent que hi posa més però crec que amb aquests ingredients és més que suficient.
* un cullerada: una cullerada de sopa (si poso culleradeta, em refereixo a cullereta de postres)
1)
Primer de tot es
barregen tots els ingredients del marinat (excepte el tofu) en un bol i es bat
enèrgicament perque tot quedi ben barrejat.
2)
Agafo la peça de tofu i
l’embolico amb paper de cuinar per assecar-lo i treure-li tota l’aigua sobrera.
El tallo en daus petits.
3)
En un taper hi poso una
base del marinat, col·loco els daus petits de tofu dins i acabo d’abocar tot el
marinat. Ideal és que ho cobreixi tot per això millor usar un taper amb més
base i més baix)
4)
Poso el taper tancat a
la nevera durant almenys uns 20 minuts però si ho deixes unes hores guanya en
intensitat
5)
Trec el tofu de dins el
marinat. Deixo escórrer una mica. I ja el tinc a punt per fregir-lo a la paella
amb una mica d’oli d’oliva o bé per afegir-lo cru en una amanida. A casa ens
agrada passat per paella i posat calent damunt l’amanida verda
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!