9 de maig 2020

amanida d’arròs amb gambes, xampinyons, pera i nous



Dificultat
Mitjana
Temps
45 minuts
Cost per ració
2€

Un plat amb sabor a mar, fresc, divertit, gustós i nutritiu. 
  
Ingredients per unes 4 persones:  300 grams d’arròs basmati (va millor), us quants xampinyons (uns 100 grams aprox.), uns 500 grams de gambes que poden ser llagostineres o les que ens agradin més, 1 pera llimonera, 1 tomàquet d’amanida, un grapat de nous, oli d’oliva, sal, pebre negre i vinagre.

1)     Pelo les gambes i els trec el cap que reservo en un bol. Fregeixo les gambes ja pelades en una cassola baixa i ampla amb oli d’oliva i 2 dents d’all laminades. Les aparto.
2)    Rento l’arròs dins un colador i li passo 3 o 4 cops aigua i el coc amb aigua amb sal a foc mig uns deu minuts en els quals ...
3)    Extrec tot el suc possible dels caps de les gambes prement-les i aixafant-les dins el bol. Trec els caps i deixo només el suc amb el qual faig una vinagreta. Hi aboco oli d’oliva, sal, pebre negre, i suc de llimona o vinagre i ho barrejo tot bé. Ho aparto.
4)    Rento i tallo els xampinyons i els fregeixo en l’oli on he fregit les gambes.
5)    Mentre es fregeixen els bolets pelo i tallo la pera a tires, el tomàquet a daus i les nous a trossets.
6)    En un bol barrejo l’arròs fred i escorregut amb tots els ingredients, i serveixo amb la vinagreta de gambes perquè cadascú se’n posi i barregi al gust.


Bon profit!


els ingredients


fregir les gambes


fregir els bolets


aixafar els caps de les gambes

arròs cuit en remull 

extrec el suc dels caps de les gambes


aprofito l'oli de fregir les gambes i xampinyons

hi afegeixo el suc del cap de les gambes

el vinagre

sal, pebre i oli d'oliva

ja tenim la vinagreta a punt

tallo la pera a daus

tinc tot tallat i preparat

barrejo tot els ingredients 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!