8 de març 2019

pastís de taronja sencera




Dificultat
mitjana
Temps
1 hora i mitja
Cost per ració
0,50€

Aquest pastís és un pa de pessic dens amb taronja, no està fet amb el suc només sinó que s’aprofita tota la taronja per la qual cosa cal rentar-les bé abans. Tampoc porta massa feina ja que no munto les clares a punt de neu com en altres pastissos.

Ingredients per un pastís en un motlle gran rectangular (x unes 10 persones aproximadament)

Ingredients per fer el pa de pessic, 6 ous,  2 sobres de llevat (uns 32 grams), 450 grams de sucre, 340 grams de farina, mitja culleradeta de sal, 140 ml. D’oli (millor de girasol ja que és més suau) i 4 taronges de fer suc (o 2 molt grans).  
Ingredients per la decoració: taronges confitades (són taronges que jo mateixa he confitat). Jo he escollit la xocolata negra perquè s’aparella molt bé amb la taronja però cadascú pot fer la seva.
És un pa de pessic prou bo com per menjar-se’l tal qual sense res més.


Com fer les taronges confitadesTaronges-confitades

Com fondre la xocolata de cobertura:
. Agafo, en aquest cas, mitja rajola de xocolata de cobertura i uns 30 grams de mantega. Desfaig la mantega en un cassó (abans que bulli) al foc, la retiro i deixo reposar 10 minuts. Si hi ha escuma la retiro amb una cullera.  Desfaig la xocolata al bany Maria amb la mantega. Un cassó més petit on hi poso els ingredients i un altre més gran amb una mica d'aigua. El pot petit dins el pot gran. Remeno bé perquè els dos ingredients quedin ben barrejats. Deixo que refredi una mica. Poso la xocolata en una mànega pastissera i quan estigui a una temperatura i amb una consistència com de xocolata a la tassa suau, faig els dibuixos que vulgui o cobreixo  el pastís amb aquesta cobertura. Deso a la nevera.


Anem a preparar el pa de pessic: 
1)     Poso el forn a escalfar a uns 170 graus (de sota només). Preparo els ingredients i el motlle. Peso els ingredients.
2)    Netejo bé les taronges i les tallem amb pell i tot a trossets petits. Passem els trossets per la trituradora o turmix i ho treballo fins obtenir una massa homogènia, sense grumolls i suau.  He fet servir taronges de suc, primer perquè són molt saboroses, segon perquè tenen menys part blanca que és la part que amarga més.
3)    afegeixo els ingredients a la taronja: els ous, el sucre i l’oli i els treballo fins obtenir una massa suau. 
4)    Tamiso la farina i el llevat amb la sal i ho aboco al bol amb la resta de la massa. Treballo la massa fins que quedi ben homogènia i sense grumolls
5)    En una safata amb paper de forn ( o bé untada amb mantega i farina )hi aboco la massa. I cap al forn
6)    Coc al forn a 170 graus durant uns 45 minuts. Miro amb una agulla si està prou cuit. Aturo el forn, deixo la porta del forn oberta perquè es vagi atemperant a poc a poc.
7)    Quan estigui fred ja puc treure del motlle.

*el temps de cocció dependrà del tipus de forn. En aquests moments jo tinc un forn provinent d’una cuina d’inducció molt potent i cal tenir cura que no se’m cremin els menjars. Per tant, el temps per mi és curt i a temperatures més baixes de l’habitual. En un pastís tamany d’un motlle gran necessito uns 45 minuts màxim a uns 170 graus i anar vigilant que no se’m cremi.

Ara guarnim amb la xocolata i les taronges confitades: 
8)    Poso en un bol daus de xocolata negra de cobertura acompanyats de daus de mantega i ho poso o bé al bany Maria o bé al microones. L’objectiu és que es desfaci. Ho remeno tot bé fins obtenir una crema homogènia . Deixo que es refredi una mica i ho poso en una mànega pastissera
9)    Poso taronges i cobreixo amb la xocolata.



Bon profit!


els ingredients


les taronges netes i a trossos

faig una crema de la taronja

hi afegim els ous sencers

i els sucre

i l'oli



tamiso la farina junt amb el llevat i la sal



al motlle i... al forn a coure


fondre la xocolata



i decorar al gust





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!