1 de febr. 2019

melmelada de pomes



Dificultat
Mitjana
Temps de preparar
Temps de repòs
Temps de coure
Temps d’envàs al buit
20’
5 hores
45’
30’ + 1 nit
Cost per pot
0,80€

Si voleu envasar els pots al buit aquí us ho explico:
com envasar pots al buit ?

Ingredients per uns 3 pots mitjans (de 350ml. aprox.):  1 kg de pomes tipus Golden o Royal Gala o les que ens agradin. en bon punt de maduresa, 500 grams de sucre, el suc d’una llimona. Un bastonet de canyella (opcional)

1)     Primer de tot pelar i tallar les pomes, els traiem el cor.
2)    Posem les pomes a trossos dins una olla i afegir-hi el suc de llimona i remenar. Afegir-hi la pell de la llimona i el bastonet de canyella. (i que després traurem)
3)    I ara atenció! Cobrim amb el sucre i no remenem. Aquí la clau ara és deixar-ho tot reposar unes quantes hores, aniria bé unes 4 o 5 hores però si no podem amb un parell d’hores ja fem el fet. En aquest repòs el que busquem és que el sucre es desfaci i junt amb la fruita faci suc. Jo poso la fruita a sota i el sucre a sobre tot cobrint bé. I no remeno.
4)    Un cop passat el repòs remeno, miro el nivell de suc que hi ha i si cal hi afegeixo una mica d’aigua. Trec la pell de llimona i la canyella. I ho poso al foc (lent)
5)    Coure a foc lent durant uns 45 minuts aproximadament (vigilant que no sobreïxi, remenant i vigilant la textura). Els últims 10 minuts podem afluixar el foc.
6)    És molt important decidir en quin punt volem aturar el foc, cal veure la textura. I cal tenir en compte que un cop refredada la melmelada s’espesseix. Podem provar de posar-ne una mica en una tassa a la nevera per accelerar el procés i veure en quin punt ha quedat. Si està en un punt crema suau anem bé. Igualment això amb l’experiència ho anirem millorant. Tampoc és exactament igual sempre, tot depèn de la quantitat d’aigua de la fruita que fem servir i això varia en funció de moltes condicions.

7)    Omplir els pots de vidre, tapar-los bé i posar-los en una cassola coberts d’aigua fins que arrenqui el bull i deixar bullir 30 minuts. Aturar el foc i deixar reposar tota la nit



tots els ingredients: pomes, llimona, sucre i canyella

fem el suc de llimona

tallerm les pomes a trossets i 

ruixem amb el suc de llimona

hi afegim les pells d'una llimona

i la canyella (en dos trossos)

cobrim amb el sucre i deixem macerar unes hores


coem a foc mig uns 45 minuts, traiem la canyella i pell i triturem

envasem al buit i llestos !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!