7 de set. 2018

Paella d’arròs de seitan i verdures





Dificultat
Mitjana
Temps
1h
Cost per ració
1,5€

Ingredients per unes 6 persones: 600 grams d’arròs (o 4 tasses, una per persona, més una extra de regal); 1 peça de seitan d’uns 400 grams, 400 grams de mongeta verda, 4 pastanagues mitjanes (o 400 grams), 2 carbassons mitjanets ( o 500 grams), 2 pebrots verds (o 150 grams), 2 cebes mitjanes (o 400 grams), 4 o 5 tomàquets madurs tipus pera o de penjar (o mig quilo), 4 dents d’all, 2 fulles de llorer, uns fils de safrà, sal, oli d’oliva, pebre negre, 2 cullerades salsa de soja.

1)     Primer de tot, farem el brou vegetal (o el comprem ja fet). Com? Posem les verdures típiques per brou a bullir una horeta a foc lent un cop arrenqui el bull (ceba, api, porro, xirivia, pastanagues, 1 patata petita, unes fulles de col, un trosset de carbassa... s’hi pot posar el que vulguem i que ens agradi) Atenció ! no salpebrem ja que després hi afegirem un ingredient ja de per sí salat: la salsa de soja.
2)    En segon lloc, pelem i tallem les verdures a daus molt petits (excepte el tomàquet)
3)    Escaldem el tomàquet un parell de minuts. Com? Posem els tomàquets amb aigua a bullir i els deixem bullir 1 minut just en el moment que s’obre la pell. Els apartem i deixem refredar. Els pelem i els passem pel turmix o triturem o ratllem, això va a gustos.
4)    Tallem el seitan a daus també i l’apartem
5)    Posem la paella a escalfar i ..
6)    Aboquem un bon raig d’oli d’oliva
7)    Aromatitzem l’oli amb les dents d’all tallades a rodanxes i quan enrosseixin les traiem.
8)    Després fregim una mica el seitan, el traiem i reservem per més tard.
9)    Ara farem el sofregit, com? Com sempre es fan, aboquem la ceba i la deixem coure uns 5’ o fins que estigui més tova. Seguidament afegim el tomàquet ratllat i deixem que es faci uns cinc minuts.
10)  I ja anem afegint les verdures per aquest ordre: el pebrot verd, la pastanaga, el carbassó ... i anem remenant incorporant-ho tot bé. És interessant anar incorporant els ingredients un a un per donar-li a cadascun el temps de dedicació que mereix. L’objectiu és fer el sofregit deixant les verdures amb un punt al dente, després s’acabaran de fer amb l’arròs. Salpebrem al gust (avui ho he fet suaument)
11)   Per últim afegim el seitan i ho deixem coure tot uns 10 minuts aproximadament. El temps de cocció varia en funció de la intensitat de l’escalfor dels fogons. En aquesta ocasió estic cuinant en cuina d’inducció i vaig jugant amb els números. Per a fer el sofregit un 4 sobre 9... després ho he pujat a un 6.
12)  Ara incorporem l’ingredient base: l’arròs. I ho remenem tot bé per incorporar-ho tot amb les verdures. Faig servir un arròs blanc tipus bomba, el que es fa servir per a fer paelles. Però també podríem usar un arròs integral, en aquest cas el posaríem prèviament en remull una horeta i el temps de cocció seria més llarg.
13)  En aquest punt tindrem el brou vegetal ja fet i calent. Hi afegirem un parell o tres cullerades de salsa de soja i uns fils de safrà. Com que la soja ja és salada no haurem salpebrat el brou.
14)  Hi afegim les fulles de llorer. Ho integrem tot bé.
15)  Afegim el brou calent i deixem coure uns 12’ a temperatura mitja (en inducció uns 4 o 5 sobre 9). Tanquem “foc” i deixem damunt fogons 5’ tapats.


Bon profit!




els ingredients ...



les verdures tallades a daus petits

els tomàquets pelats, passem per turmix

aromatitzem l'oli d'oliva amb els alls i apartem

fregim els daus de seitan

comencem amb el sofregit: la ceba

el tòmaquet triturat


coem uns minuts


anem afegint les verdures... i coent..




salsa de soja al brou

i uns fils de safrà

ja tenim el sofregit fet, salpebrem al gust

afegim l'àrros

tot ben barrejat


el llorer

el brou calent


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!