divendres, 19 de maig de 2017

Tiramisú de maduixes



Dificultat
Temps de preparació
Temps de repòs
Temps de decoració
1h
2 hores
15’
Cost per ració
0,80 €

Ingredients per unes 6/8 persones: 500 grams de maduixes, 500 grams de formatge mascarpone, melindros (unes  20 unitats aproximadament ),  1 got de suc de taronja (unes 3 taronges ), 5 cullerades soperes de sucre, 3 ous (rovells i clares per separat), i per decorar unes fulles de menta, unes maduixes i xocolata fondant i cacau en pols.

1)    Primer de tot preparo els ingredients. Separo els rovells de les clares i aquestes últimes les reservo a la nevera amb un polsim de sal.
2)   Aparto 3 o 4 maduixes per la decoració i la resta juntament amb el suc de taronja ho passo pel turmix. Aquesta salsa ens servirà per xupar els melindros.
3)   En un pot fondo bato bé els rovells de l’ou juntament amb el sucre. Hi afegeixo el mascarpone i barregem bé. Per altra banda munto les clares a punt de neu i les afegeixo a la barreja. Ara ja tinc la crema base del pastís.
4)   Xupo els melindros amb la salsa de maduixes
5)   Agafo una safata i començo a muntar el pastís
6)   Una base amb els melindros xupats, després poso la meitat de la crema a sobre vigilant que no se’m torni rosa per les maduixes.
7)   Posoel pastís a la nevera un parell d’hores perquè agafi consistència i passarem a decorar-lo
8)   El trec de la nevera i hi espolso cacau per sobre.
9)   I una altra capa de melindros xupats i a sobre la última capa de crema de mascarpone.
10) En aquest moment decoro amb les maduixes tallades a làmines, hi afegeixo la xocolata fosa i espolso amb cacau per sobre. Unes fulles de menta i ja està.  
Bon profit!






els ingredients

fem el suc de taronja

i l'afegim a les maduixes netes i tallades



batem rovells i sucre




hi afegim el mascarpone





i les clares a punt de neu




xupem els melindros 


anem muntant el pastís





i reservem a la nevera un parell d'hores

fonem la xocolata amb un dau de mantega

i decorem al gust


4 comentaris:

  1. Ha d,estar per llepar-se els dits i la ma sencera

    ResponElimina
  2. Ha d,estar per llepar-se els dits i la ma sencera

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies. Prova de fer-lo, ja veuràs. És fàcil.

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!