T'agraden els calçots? Els calçots fets a la brasa són molt bons però també els podem cuinar d'altres maneres: arrebossats o en truita, com us ho explico aquí .
Gaudiu-ne i acompanyeu-la de la salsa romesco !
Per a fer una truita per unes 5 persones necessitarem: uns 9/10 ous, 5/6 patates, 8 o 9 calçots, oli d'oliva, sal i pebre.
I parlant d'ous, sabeu que estan codificats?
jo faig servir els dels codis "1" o "0".
1: és per a gallines camperes, les que es crien a terra i que també poden sortir a l'exterior.
2: vol dir que són de producció ecològica, gallines que viuen a terra, que poden sortir a l'exterior i que s'alimenten amb gra de procedència ecològica.
- 1.
Pelar, netejar les patates i calçots.
Tallar les patates a rodanxes o daus i fregir-les en abundant oli bullint.
Apartar les patates i fer-les escórrer. Tallar els calçots en làmines molt
fines i coure en oli a foc lent fins que siguin tendres (anar confitant)
2.
En un bol gran batre els ous, salpebrar.
3.
Afegir-hi les patates i els calçots
i barrejar bé
4.
Abocar en una paella amb una mica d’oli (una paella que no enganxi) i deixar
coure a foc lent uns 15 minuts tapat fins que veiem que estigui tot força cuit. Al principi va bé sacsejar-la una mica perquè no quedi enganxada a les parets de la paella.
Donar la volta i coure uns 5 minuts més per l’altra banda.
Es pot servir amb salsa romesco de calçotada en uns bols apart o cobrint la
truita amb una capa de salsa.
Bon profit!
Salsa romesco: (mirar la recepta sencera amb les fotos a "salsa de romesco per calçots"),
2 nyores, 150 grams d’ametlla
mólta, 5 tomàquets escalivats, una cabeça d’alls escalivada, oli d’oliva, sal,
pebre, vinagre
-
Posar les nyores en un cassó amb aigua
freda, dur-lo al foc i quan arrenqui el bull deixar reposar una hora
aproximadament
-
Posar a escalivar els tomàquets i alls
-
Picar les ametlles.
-
Pelar els tomàquets i alls i posar en un
bol fondo x passar pel turmix, afegir-hi la carn de les nyores (la traiem
ajudant-nos d’un ganivet anar rascant la pell) i l’ametlla. Picar ben picat, salpebrar al gust i abocar
vinagre al gust també. Opcional: podem posar-hi unes dents d’all cru (serà més
picant). Finalment anem afegint l’oli d’oliva i anar lligant la salsa tot
treballant-la amb el turmix.
 |
els ingredients |
 |
tallem les patates |
 |
netegem i tallem els calçots |
 |
fregim les patates |
 |
trossegem els calçots |
 |
els passem per la paella |
 |
fins que estiguin rossos |
 |
deixem refredar les patates i els calçots |
 |
salpebrem els ous i els barregem |
 |
ho barregem tot bé |
 |
en una paella a foc lent i tapem la paella |
 |
deixem coure 15' i la girem |
mmmm.... em xiflen les truites, els calçots i la salsa romesco!! Suposo que també es pot fer amb els calços a la brasa sobrants, per allò de la cuina d'aprofitament...
ResponElimina