Polvorons d’ametlla sense gluten
|
Dificultat |
Mitjana |
|
Temps |
6/8 hores |
|
Cost per polvoró |
0,25€ |
Els
polvorons fets com sempre amb una farina sense gluten que els fa aptes per
persones amb celiaquia. Encara més ràpids de fer ja que les farines sense
gluten no cal torrar-les..
Ingredients per uns 10
polvorons: 125 grans de farina de brioixeria sense
gluten (avui faig servir la del Carrefour que porta farina de blat de moro,
d'arròs..), 25 grams de farina d'ametlla, 50 grams de llard de porc, (5/10 grams
d'oli de gira-sol), 25 grams de sucre de llustre, mitja culleradeta de canyella
mòlta, la ratlladura de la pell de mitja llimona.
i
per decorar: un grapat de sèsam torrat i uns 20 grams més de sucre de llustre.
altres: papers d’embolicar polvorons: en venen a les botigues
especialitzades en pastisseria. Venen en paquets amb 25 paperets per uns 1,50€
tot el pac.
1. Primer de tot, peso tots
els ingredients i sobretot, la llard de porc que estigui a temperatura ambient,
per poder-la treballar ha de ser una crema suau
2. Mesurar els
ingredients
3. Torro la farina
d'ametlla en una paella petita a foc lent i remenant bé. Quan estigui un xic
daurada ja està. Vigilar molt què no se'ns cremi.
4. Barrejar les dues
farines.
5. Afegir per aquest ordre
i remenar bé després de cada nou ingredient: el sucre de llustre, la canyella
mòlta, la ratlladura de la pell de llimona, i al final la llard de porc
(textura cremosa)
6. Remenar bé i passar a
treballar amb la mà.
7. Al principi tinc una
textura com de sorra però a poc a poc es va homogeneïtzant la massa i he
d'aconseguir una massa compacta, suau i quan no s'enganxi a les parets del bol.
En aquesta moment, si veig que fa falta donar-li més greix perquè és
excessivament farinosa afegeixo un xic d'oli de gira-sol i jo treballo. Avui
n'he afegit un petit raig.(No pateixis, si et passes i et queda massa greixós
ho pots arreglar afegint-hi més farina.
8. El més important és
obtenir una massa compacta, suau, que no s'enganxi i ... l'embolico amb film
transparent i cap a la nevera perquè agafi més duresa. Amb una hora n'hi ha
prou.
9. Estiro la massa
tapada amb paper de forn per ambdues parts amb un corró i la deixo amb un gruix
d'un dit aproximadament.
10. Vaig tallant les formes
i les col·loco en una safata de forn folrada amb paper d'estrassa. Cal anar amb
molt de compte que no es trenquin
11. Deixo reposar una
estona mentre el forn és preescalfa a uns 160 graus a dalt i a sota
12. Poso al forn a coure uns
15' aproximadament, a 160 graus a dalt i a baix. Quan estiguin daurats els trec
i deixo refredar unes hores (3 O 4 hores millor). No manipular en calent perquè
es trenquen
13. Decoració : espolsar
sucre de llustre per sobre O bé posar unes llavors de sèsam torrat.
14. Posar en una safata O bé
embolicar amb paper especial.
Bon profit!































Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!