21 de març 2025

bacallà amb tomàquet i anxoves

 



bacallà amb tomàquet i anxoves

 

Dificultat

Mitjana

Temps

45’

Cost per ració

6,10 €

 

Un plat exquisit, el peix amb la salsa de tomàquet és molt bona i si, a més a més, hi afegeixes el sabor de les anxoves, resulta sublim.

 

Ingredients per unes 4 persones:  4 lloms de bacallà, 8 filets d’anxova, 1 bitxo, un quilo de tomàquets madurs (o 500 grams de tomàquet triturat natural), julivert fresc,  3 grans d’all, oli, sal, pebre

 

 

1.       Primer de tot, escaldo els tomàquets madurs (1 kg. Aprox), els deixo refredar i els passo pel turmix. Si no vols fer aquest procés també pots usar tomàquet triturat natural ja preparat.

2.       En una paella amb un raig d’oli d’oliva poso les anxoves i al foc junt amb els grans d’all laminats i el bitxo. Desfaig les anxoves (cullera de fusta).

3.       Afegeixo el puré de tomàquet natural, un xic de sucre (per l’acidesa), un xic de sal (molt poca) , i pebre negre. A foc mig i deixo reduir (uns 15’ aprox.) sense tapar

4.       Afegeixo els lloms de bacallà i quan arrenqui el bull, ho cuino tapat durant uns 15 minuts. Els darrers 5’ espolso julivert fresc per sobre.

5.       Serveixo calent

 

 

Bon profit!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!