Pollastre amb salsa agredolça de llimona
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
2,80€ |
Aquell pollastre que demanem quan anem a
un restaurant xinès, doncs fet a casa, queda melós i boníssim. I és fàcil de
fer, t’atreveixes?
Ingredients per unes 12 persones:
8 pits de pollastre (uns 3kg aproximadament), 6 cullerades de salsa de
soja, 3 culleradetes de sal
Per l’arrebossat: uns 5 o 6 ous, uns 180 grams de Maizena, 3
culleradetes de postres de llevat en
pols i un xic de pebre negre
Per la salsa de llimona : el suc de 3 llimones,
unes quantes rodanxes de llimona (dues senceres), 200 grams de
sucre, suc de pinya (mitja tassa, uns 150 ml.), uns 90 grams d’oli d’oliva, més Maizena (uns 75 grams), uns 750 ml de brou de pollastre
1.
Primer de tot poso els ingredients en bols o plats amb
les mesures que necessito. Per una banda els ingredients per la salsa i per una
altra, la resta.
2.
Demano a la polleria que em tallin els pits de
pollastre a daus (no massa petits perquè després els he d’arrebossar).
3.
Poso els daus de pollastre en un bol amb salsa de soja
i les 3 culleradetes de sal i els deixo marinar a la nevera una mitja horeta
com a mínim. Jo els deixo una horeta i els trec.
4.
Ara faig la massa per arrebossar-los. Bato els ous, hi afegeixo la Maizena tot
batent i remenant bé perquè no quedin grumolls, afegeixo el llevat i un xic de
pebre negre.
5.
Afegeixo a aquesta massa els daus de pollastre. Han de
quedar ben embolicats amb la massa.
6.
En una paella gran poso oli d’oliva a escalfar i quan
és ben calent, arrebosso els daus de pollastre i els col·loco en un bol gran
amb paper de cuinar per extreure l’excés d’oli.
7.
Per una altra banda faig la salsa de llimona en una
cassola fonda i gran (després hi afegirem tot el pollastre).
8.
Trec el suc de les tres llimones. En un bol treballo
el suc de les 3 llimones amb el sucre (200 grams), el brou de pollastre (750
ml), els 75 grams de Maizena, els 90 grams d’oli d’oliva i mitja tassa de suc
de pinya.
9.
Afegeixo aquest preparat a la cassola gran, ho salo al
gust i encenc el foc. Vaig treballant la salsa amb unes barilles manuals a
mesura que es va escalfant i que quedi tot ben lligat. Quan està a punt de
bullir, comprovo tot, textura, sabor, abaixo el foc i ...
10.
Afegeixo els daus de pollastre arrebossat amb les
rodanxes de llimona, ho coc uns 5 minuts a foc mig fins que la salsa s’espesseixi
i deixo reposar.
11.
Puc servir a taula acompanyat amb un arròs basmati per
exemple i resulta un plat complet.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!