Maires (peix) amb llimona i all al forn
acompanyades de patates
Dificultat |
Fàcil |
Temps temps de cocció |
10’ 15’ |
Cost per ració |
3,15€ |
Un plat fàcil de fer, nutritiu, amb un
peix econòmic i que agrada a molta gent. Avui les he acompanyat d’unes patates
cuites però es pot presentar amb molts tipus de guarnició, un arròs blanc
basmati, una amanida, ...
Ingredients per unes 2 persones:
6 maires (netes, obertes), 1 llimona gran, 4 grans d’all, oli d’oliva
verge, 3 o 4 patates, sal, i pebre.
1.
Primer de he comprat el peix, he demanat al peixater
que les obri, i els tregui les vísceres, i he reservat els caps per fer un
fumet més endavant. Ha tret les espines també.
2.
A casa les he acabat de netejar una mica.
3.
He preparat en un got oli d’oliva amb els alls
trinxats.
4.
He posat paper d’estrassa en una safata d’anar al forn
fent que sobrés pels costat per després poder-ho embolicar i tapar per fer una
cocció a la “papillote”.
5.
He posat les patates a coure cobertes d’aigua fins que
han estat cuites
6.
He posat les maires dins la safata, he salpebrat i he
pintat amb l’oli amb all. Les he deixat reposar una horeta a la nevera.
7.
He afegit una llimona a rodanxes per sobre les maires,
8.
He posat el forn a 180 graus i he tapat les maires amb
el paper d’estrassa i cap al forn a coure 15’. Alerta ! mira abans de servir a taula perquè podria ser que necessités un xic més de cocció. Pensa també que els peixos no volen coure's en excés si no poden quedar secs. Entre 15 i 25 minuts les tindràs a punt.
9.
I ja està. A taula junt amb les patates cuites.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!