Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora i mitja |
Cost per ració |
1,50€ |
Ingredients
per 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 800 grams), 1.800 ml de brou
d’herbes o d’aigua (el doble que d’arròs), 5 albergínies de mida mitjana, . A més a més
per aromatitzar : un bitxo, 8 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i pebrot
vermell en pebre, 2 cullerades de postres de julivert picat, 5 cullerades de
pinyons, 5 cullerades de cilantre fresc picat. Brou vegetal fet a casa.
1)
Primer de tot, faig
treure l’amargor de les albergínies. Com? Les netejo, les tallo a daus i col·loco
en un bol tot salant-les bé. Les deixo suar una horeta com a mínim.
2)
Pelo i tallo els alls, igual
que el julivert i cilantre i els matxaco en un morter junt amb un pèl de sal.
3)
Poso oli en una paella
gran d’aquelles amples i planes amb un bitxo. Afegeixo els daus d’albergínia
junt amb la barreja aromatitzada del morter i deixo coure uns 10 minuts a foc lent.
4)
Aleshores incorporo els
pinyons que es daurin una mica (uns 3 o 4 minuts aproximadament), en aquest
moment apujo el foc una mica més.
5)
En aquest punt ja tinc
el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per
l’altre.
Posem
que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso a escalfar el
sofregit a la paella, trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.
6)
Poso el brou a escalfar.
Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures
que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua,
però millor evitar-ho.
7)
Quan el sofregit està
calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo
que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència i remeno
bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa per fora per donar-li
una certa consistència.
8)
Aboco el brou calent.
Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda
més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de brou i, si cal,
n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la paella tapada.
9)
Deixo reposar uns 10
minuts abans de servir.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!