Un pa de pessic amb ingredients d’origen vegetal, es substitueix l’ou pel plàtan per obtenir una textura cremosa i esponjosa. No cal usar cap beguda vegetal, amb ingredients que pots tenir a casa amb facilitat. I es treballa a mà. Es fa ràpid i és fàcil de fer.
Dificultat |
Fàcil |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
0,60€ |
Ingredients per un pastís motlle plumcake
per unes 4/5 persones: 3 plàtans madurs,
100 grams de sucre, 70 grams d’oli suau (o de girasol o d’oliva suau), 225
grams de farina de brioxeria, uns 16 grams de llevat en pols (un sobret), 1
cullerada sopera de canyella en pols, el suc de mitja llimona (opcional) i un
grapat de nous pelades
1) Primer
de tot poso el forn a escalfar (només de sota)
2) Trituro
els plàtans aixafant amb una forquilla, hi aboco llimona perquè no quedi ennegrit.
3) Poso
el puré de plàtan en un bol i aboco, el sucre, la canyella i l’oli i barrejo bé
4) Després
afegeixo la farina amb el llevat i remeno fins que tingui una massa ben
integrada.
5) Aixafo
amb les mans les nous desant-ne unes quantes per decorar. I les incorporo a la
massa.
6) Aboco
la massa (resulta espessa i enganxosa) dins un motlle d’aquells de plumcake folrat
amb paper de forn i col·loco a sobre mitges nous
7) Poso
al forn a coure uns 35/40 minuts amb el forn a uns 150 graus aproximadament
8) Punxo
i si l’agulla surt neta ja està
9) Deixo
refredar un xic i trec del motlle i espolso sucre de llustre per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!