| 
   Dificultat  | 
  
   Fàcil  | 
 
| 
   Temps  | 
  
   30’  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   2,80€  | 
 
És una amanida fresca, amb molt poques calories, ideal per un
sopar. una opció sana i saludable.
Sabies que l’enciam és un aliment sedant? regula l’hormona
de la vigília i ens ajuda a dormir. I això és perquè conté
petites quantitats d’un narcòtic : el làtex.
Ingredients per unes 2 persones:  500 grams de mongeta verda, 2 carbassons, 120
grams de salmó fumat, mig enciam trocadero i per la vinagreta clàssica: oli d’oliva,
sal, pebre negre i vinagre.
1)    Primer
de tot netejo les verdures. L’enciam li passo un parell de cops d’aigua i
centrifugo amb aquells aparells manuals que van tan bé per les amanides. Tallo
la mongeta a tires i el carbassó a rodanxes
2)    Coc
la mongeta al vapor uns 10 minuts, hi afegeixo el carbassó i coc només 2
minuts. Aturo el foc i deixo refredar. La intenció és obtenir unes verdures
fetes al dente. Avui les he fet i les deso dins un taper a la nevera per després
tenir-ho tot preparat per muntar el plat
3)    Abans
de sopar, montu el plat així: una base d’enciam trocadero i a sobre la mongeta
i el carbassó. Poso el salmó tallat a tires.
4)    Faig
la vinagreta com sempre, aboco oli d’oliva, sal, pebre i vinagre al gust dins
un pot i xinxollo bé perquè es barregi tot.
5)    Serveixo
amb la vinagreta per sobre. Si tinc algun fruit sec puc afegir-lo i li donarà
un toc cruixent (pinyons, nous o avellanes)
Bon profit!










Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!