Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació base Temps de preparació crema Temps de cocció Temps de decoració |
25’ 20 30’ 10' |
Cost per ració |
0,70€ |
Ingredients per unes 8/10 persones, per la base: 300 grams de farina sense gluten, 16 grams de
llevat sense gluten, 60 grams de sucre, 3 plàtans (substitueix 3 ous), oli de
girasol (un got o 250ml.), 2 iogurts de soja, 300 grams de pastanaga ratllada i
un polsim de canyella.
Per decorar una crema d’anacards: 100 grams
d’anacards, 150 grams de crema de llet de coco (la part de sobre més espessa),
40 ml. de xarop d’atzavara, 1 culleradeta d’aroma de vainilla, 1 culleradeta de
suc de llimona. I uns fils de pastanaga i un grapat de nous i una culleradeta
de canyella.
1) Primer
de tot mesuro tots els ingredients.
2) Aixafo els plàtans i els poso en un bol gran.
3) Hi
afegeixo el sucre i barrejo
4) Afegeixo
els iogurts de soja i remeno i posteriorment faig el mateix amb l’oli de girasol.
5) tamiso la farina i el llevat i ho afegeixo tot remenant amb moviments circulars (he fet servir una cullera de fusta)
6) Afegeixo
les pastanagues ratllades i treballo amb una llengua pastissera. Aconsegueixo
una textura homogènia, enganxosa, espessa i amb tots els ingredients ben barrejats.
7) Ho
aboco tot a un motlle folrat de paper de forn.
8) Poso
en el forn dins un motlle amb paper de forn durant uns 30’ a uns 150 graus
(això dependrà de la potència del forn, el meu és molt potent) Per saber si està a punt punxa amb una agulla i ha de sortir neta.
9) Trec
del forn, espero que es refredi i trec del motlle
10) Ara
faig la crema d’anacards així: el dia abans he tingut una llauna de llet de
coco perquè quedi a sobre la part més sòlida que és la que agafaré (l’aigua de
sota la deso).
11) Deixo
els anacards en remull uns 40 minuts (si tens pressa pots fer-ho amb aigua
calenta durant uns 6/8 minuts). Els escorro i poso en un pot fondo (de turmix)
12) Hi
afegeixo la resta d’ingredients: el de xarop d’atzavara, la culleradeta d’aroma
de vainilla i la culleradeta de suc de llimona i finalment amb compte d’agafar
només la part sòlida: la crema de llet de coco.
13) Ho
trituro tot amb el turmix fins que aconsegueixo una crema espessa i homogènia
14) La
deixo a la nevera uns 30 minuts perquè acabi de solidificar i serà més fàcil decorar
el pastís
15) Amb
molt de compte, cobreixes el pastís. Pots usar una mànega pastissera. Ho acabo
decorant amb uns fils de pastanaga i unes nous trossejades. Ho deso a la nevera
i deixo reposar una nit. Aquest pastís guanya d’un dia per l’altre tot i que
també es pot menjar el mateix dia però no tindrà tanta consistència.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!