28 d’oct. 2020

Pastís de carbassa amb espècies versió vegana

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps

1h

Cost per ració

0,35€

 

El pastís de carbassa és molt popular als Estats Units. Les espècies són la clau d’aquest pastís ja que li donen un toc diferent a d’altres pastissos. Cal anar amb compte però es poden usar sense passar-se. Combinen bé la canyella, la nou moscada, anís ...

Aquest cop però he fet la versió VEGANA, substituint la mantega per oli, i els ous per crema de poma.

La recepta és la mateixa que vaig publicar just abans d’aquesta, aquí la tens per si les vols comparar. La textura d’aquest pastís és diferent de l’altre, una mica més cremós i menys “enfarinat”.

 

Ingredients per un pastís en motlle d’uns 20cm. (5/6 persones):  400 grams de puré de carbassa (bullida o al forn), 2 pomes mitjanes bullides, 75 grams d’oli d’oliva, 300 grams de farina, 275 grams de sucre, 1 polsim de sal, 2 culleradetes de postres de bicarbonat, mig sobre de llevat sec, 1 cullerada de postres d’espècies en pols (canyella molta, nou moscada)

 

1)     Primer de tot faré el puré de carbassa. Avui he tallat la carbassa a daus i l’he bullit, he tret la pell i la deixo escórrer una bona estona. Després la passo pel turmix. Altres cops la faig d’una altra manera, sobre tot alguns cops aprofito que faig crema de carbassa que la coc al forn i aleshores trec la quantitat que vull pel pastís.  La qüestió és obtenir un bon puré de carbassa.

2)    També faig el puré de poma. Pelo i tallo les pomes a daus petits, els cobreixo d’aigua i els bullo una estona (uns 20’) fins que estiguin prou tous per fer-ne puré. Escorro bé i aixafo amb una forquilla o el turmix.

3)    En un bol poso l’oli junt amb el sucre i bato.

4)    Afegeixo el puré de carbassa i el puré de poma

5)    En un plat apart barrejo la farina amb les espècies, el bicarbonat i el llevat

6)    Afegeixo la farina i espècies a la barreja del bol i ho barrejo bé amb una llengua pastissera fins que obtinc una massa suau i sense  grumolls.

7)    La poso en un motlle per a pastís cobert per paper de forn o bé untat amb mantega i farina perquè no s’enganxi.

8)    Ho poso al forn durant uns 40’ a uns 140 graus (el de sota). La idea és que pugi a poc a poc però amb pas ferm. Això serveix per qualsevol pastís, millor més temps i temperatura més baixa que al revés. Les presses no són bones.

9)    Deixo refredar i trec del motlle

Bon profit!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!