22 de març 2019

paella vegetariana amb pebrots i cigrons




Dificultat
mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 6/7persones:  750 grams d’arròs bomba cru, de verdures: mig brócoli, 200 grams de xampinyons, un carbassó, un pebrot vermell, un pebrot verd, una ceba, oli d’oliva, sal, julivert, uns 200 grams de cigrons cuits, el doble de volum de l’arròs en brou vegetal (un litre i mig aprox .), una fulla de llorer, un polsim de curri o de comí (escollir un dels dos), 2 dents d’all.

1)     Primer de tot mesurem els ingredients, netejo les verdures i tallo a daus ben petits les verdures.
2)    Fem el sofregit posant oli d’oliva en una paella gran i plana amb les dents d’all laminades o no. Afegeixo la ceba picada, després d’uns minuts el pebrot i després ja la resta de verdures. Aquest procés el faig en 3 moments diferents, 1a fase sofregir la ceba, 2a fase sofregir el pebrot amb la ceba i 3a fase afegir totes les verdures tallades a daus ben petits (aquí apart dels pebrots i cigrons bàsics per la recepta, la resta, a gust de cadascú i en funció també de les restes que tingueu (mongeta verda, pèsols, coliflor, xampinyons...)
3)    Un cop sofregides les verdures al dente a foc mig hi afegeixo l’arròs i remeno fins que vegi que canvia el color (de blanc a mig transparent). Barrejo bé i...
4)    En aquests moments uso les espècies: sal, pebre, comí, llorer, julivert... tasto i rectifico (tenir en compte si després hi afegiré un brou salat o no)
5)    Afegeixo els cigrons cuits i
6)    El brou calent
7)    Abaixo la temperatura i coc a foc baix, molt baix (uns 4 sobre 10) durant uns 15/20 minuts. Aquí tot anirà en funció del tipus d’arròs (arròs blanc recomano uns 15 minuts + 5 minuts tapat en repòs) (per l’arròs integral necessitem més estona)


Bon profit!


els ingredients



sofregir la ceba


afegir els pebrots


i el carbassó i xampinyons


el bròcoli


i l'arròs


una mica de comí al gust


i els cigrons cuits


el brou calent i vigilar la cocció




3 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!