Mandonguilles italianes d’albergínia i formatge
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració (4u.) |
1,80€ |
Un entrant italià, molt còmode de fer,
de transportar i de menjar. Amb tot el sabor italià de les albergínies i els
formatges. Una delícia pel paladar.
Ingredients per unes 4 persones (unes 4 mandonguilles per persona, en total 16 mandonguilles): 2 albergínies (450 grams ), 4 grans d’all, 2 ous,
uns 100 grams de pa ratllat per la massa i 60 grams més per arrebossar, una llesca de pa de motlle, uns 50 grams de
formatge parmesà, uns 80 grams de formatge que es fongui com el provolone,
julivert fresc, sal, oli d’oliva, pebre negre i unes pells de llimona o de
taronja.
1.
Primer de tot, netejo les albergínies. Les tallo en
daus molt petits. Les poso en un bol amb sal i deixo que suïn una mitja hora o més. Les poso a escórrer per
treure el suc que ha quedat a sota.
2.
Aromatitzo una mica d’oli d’oliva amb els els grans d’all
en una paella, fins que estan daurats. Trec els alls
3. Fregeixo els daus d’albergínia fins que estiguin ben cuits. Entre 10 i 15 minuts. Dependrà de la mida dels dauets. Deixo refredar i pebro al gust. (Sal ja n'hi he posat abans)
4.
Mentrestant en un bol bato els ous, afegeixo el pa de
motlle ben esmicolat, el formatge ratllat (el parmesà), unes fulles de julivert
picat, una mica de pa ratllat (el que em demani la massa) . Faig una pasta homogènia i...
5.
Afegeixo els daus d’albergínia freds i els barrejo bé. Ha de quedar una massa que es pugui treballar. Si s’enganxa,
afegeixo més pa ratllat.
6.
Tallo el formatge provolone a daus molt petits.
7.
Amb una ma em poso una porció de massa i a dins col·loco
un dau de formatge. Tanco i faig una boleta
8.
Arrebossa les mandonguilles amb pa ratllat i les deixo
a la nevera reposar una hora. Es poden fer d’un dia per l’altre. Jo les col·loco
dins un taper.
9.
Poso oli d’oliva i la pell d’una llimona o taronja en
una paella. La poso al foc i quan l’oli és ben calent, fregeixo les
mandonguilles en poques quantitats perquè no s’abaixi la temperatura i es formi
la crosta de fora. Així no queden olioses.
10.
Les poso en una safata amb paper de cuina per absorbir
l’excés d’oli. Es poden menjar calentes o fredes.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!