Albergínies farcides amb quinoa,
verdures i xampinyons
Dificultat |
Mitjana |
temps de preparació |
2h. |
Cost per ració |
2,10€ |
Un plat exquisit, no pas massa complicat i que és un plat principal. Surt deliciós i fa festa. Es pot deixar preparat el dia abans i com que es cou al forn és ideal per si tens persones convidades a casa. A més a més, és vegà, sense gluten i no porta ni ou ni llet, per la qual cosa és un plat apte per moltíssima gent.
Ingredients per unes 4 persones: 4 albergínies mitjanes, 1 ceba de figueres, 1 pebrot vermell gran, 1 pebrot verd de fregir, 3 tomàquets madurs (per fer salsa), 4 dents d’all, uns 200 grams de quinoa i uns 450 d’aigua o brou de verdures, uns 200 grams de xampinyons (o un altre bolet), sal, pebre, oli d’oliva.
1. Primer
de tot faig la quinoa. Per si no l’has treballat massa. Poso la quinoa amb
aigua i la netejo bé, això es fa per treure
a. Netejo
la quinoa bé, amb aigua, per què? Doncs per treure la capa de saponines ja que
amarguen i són tòxiques.
b. Per
coure poso aigua a bullir, amb el doble d’aigua que de quinoa ja fem però podem
afegir-ne un xic més durant la cocció si veiem que està a punt d’enganxar-se
amb el fons de l’olla.
c. Quan
l’aigua arrenqui el bull afegim un polsim de sal i la quinoa, tapo l’olla i remeno
durant la cocció que ha de ser entre 12 i 15 minuts aproximadament. Com sé que
està a punt? Perquè es torna una mica transparent i dobla el volum. Durant la
cocció he d’anar remenant i mirant com està d’aigua. Posem la quinoa en un escorredor i ja la tinc
a punt per fer-la servir pel que vulgui. Un truc. Jo la remeno amb una
forquilla per separar els granets i així queda millor i sense formar “pilotetes”.
2. Netejo les verdures. Obro l’albergínia en horitzontal i faig uns talls per dins per facilitar-ne després l’extracció. Les salo i les deixo una estona "suar". (Una hora aproximadament)
Després afegeixo un raig d’oli d’oliva i les poso al
forn a 170 graus durant una hora (fins que estiguin cuites i la carn de dins
sigui tova i es pugui treure)
3. Mentre
s’estan coent les albergínies, faig el sofregit.
4. Poso
en una paella gran els alls picats amb oli calent, remeno i deixo daurar.
5. Afegeixo
la ceba ben tallada i deixo coure fins que comenci a daurar-se
6. Afegeixo
els pebrots tallats i coc uns 10 minuts més a foc mig.
7. Ara
afegeixo els tomàquets ratllats, salpebro i deixo coure a foc lent uns 10
minuts
8. Afegeixo
els xampinyons (els més grans els he tallat bé i els més petits els he deixat
sencers).
9. Deixo
coure tot uns 15 o 20 minuts a foc lent. Trec la paella del foc i....
10. Afegeixo
la quinoa, remeno i ja tinc el farcit preparat per posar
11. Trec
les albergínies del forn, les buido i col·loco les carcasses en una safata per
anar al forn. Vaig farcint cadascuna amb el sofregit de verdures, quinoa i
xampinyons
12. Poso
la safata al forn a gratinar uns 10 o 15 minuts. (opcionalment i si en podeu menjar, podem
posar formatge ratllat per sobre, n’hi ha de vegà i sense lactosa)
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!