Espaguetis cacio e pepe (salsa de formatge pecorino)
|
Dificultat |
Mitjana |
|
Temps |
20’ |
|
Cost per ració |
3€ |
Una salsa típica de la cuina romana, vol dir formatge i pebre en diversos dialectes del centre d’Itàlia. La salsa es forma quan el formatge pecorino i els grans de pebre es barregen amb l’aigua de la cocció de la pasta. Molt senzilla però molt bona.
Ingredients per unes 2 persones: 200 grams d’espaguetis, 200 grams de formatge pecorino, un grapat de pebre negre en boletes.
1. Primer de tot, ratllo el
formatge
2. Pico els grans de pebre
negre en un morter i quan els tinc picats els aboco a una paella i els torro
lleugerament perquè deixin anar les aromes.
3. Coc els espaguetis
4. Mentre bull la pasta
faig la salsa. Com? Poso una cassola amb aigua al fons a bullir i a sobre hi col·loco
un bol per treballar la salsa.
5. En el bol aboco el
formatge ratllat, una mica d’aigua de la cocció de la pasta i vaig remenant
fins que quedi lligada.
6. Quan la tingui lligada
hi afegeixo el pebre negre i remeno un xic més
7. Escorro els espaguetis i
aboco la salsa per sobre.
Un consell, desa una mica de pecorino ratllat per si la salsa et queda poc cremosa i massa líquida i així aconsegueixes una textura sedosa.
Bon profit!















Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!