Ingredients per unes 70/80 croquetes: 2
pollastres sencers i desossats (uns 4 kg), un bitxo, farina i una mica de llet
(si fa falta), 2 cebes, 200 ml. de vi blanc, 1 cabeça d’alls, sal, pebre
negre i oli d’oliva.
1. Primer
de tot he comprat els pollastres i he demanat que els treguin els ossos. A
casa, els he tallat a daus gruixuts, salpebro i …
2. en
una paella amb oli d’oliva i un bitxo poso a escalfar i aboco els daus de
pollastre, deixo que enrosseixin (uns 10 minuts).
3. Afegeixo
les cebes tallades ben fines i els alls a làmines i deixo coure uns 5 minuts
aproximadament
4. afegeixo
el vi blanc i coc a foc mig uns 30 minuts amb la cassola tapada.
5. Vaig
remenant vigilant que tot quedi ben hidratat.
6. Quan
acabo, trec el bitxo, deixo reposar i refredar un xic i ho passo pel turmix. Algunes persones ho passen per la màquina de trinxar,i aixi la textura resta diferent. Això ja va a gustos.
7. Ha
de quedar una masa fina, espessa i enganxosa.
8. Torno
a posar tot al foc altre cop, afegeixo farina a cullerades (jo n’he necessitat
unes 8 de les soperes) i vaig remenant integrant tots els ingredients. Al
final de tot aboco un raig de llet per amorosir la massa.
9. Passo
la massa a una mànega pastissera (en aquest cas dues mànegues) però si no en
tens ho pots posar en un bol.
10.quan
és fred ho poso a nevera a reposar tot una nit
L’endemà faig les croquetes:
1. Jo
ho faig amb una mànega pastissera. Tallo perquè em surti una mida adequada i
faig fent tires rodones sobre la taula. Després les tallo.
2. Agafo
cada peça, l’arrodoneixo una mica i la passo per ou batut (amb un xic de llet
per amorosir), i després per pa ratllat. Si em sobra ou i pa torno a fer-ho per
segon cop.
3. En
aquests moments estan preparades o bé per fregir-les o bé per congelar-les
4. Per
fregir-les, a tenir en compte, usar oli d’oliva ben calent i abundant en una
paella o cassola i abocar les croquetes de una en una i fregir en poques
quantitats per tal que es mantingui la temperatura alta de l’oli. Així
aconsegueixo que es faci una capa exterior cruixent i no quedin olioses.
I , a taula, a gaudir-ne !
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!