| 
Dificultat | 
Mitjana | 
| 
Temps de preparació | 
1h’ | 
| 
Temps de repòs | 
6h | 
| 
Temps de fregir | 
15’ | 
| 
Cost per croqueta | 
0,15€ (15 cèntims) | 
Ingredients per unes 40 croquetes: 1 ceba
mitjana, 2 albergínies, 1 pebrot verd i mig pebrot vermell, 1 porro, disposar d’uns
100 grams de farina (o el que ens demani després la massa), uns 100 grams de
pa ratllat (una part per afegir a la massa i la resta per arrebossar al final),
oli d’oliva, sal i pebre.
1)     Primer
de tot netejo i tallo les verdures a daus petits.
2)    Poso
en una paella la ceba triturada amb oli d’oliva i fregeixo uns 5 minuts.
3)    Hi
afegeixo el porro i 5 minuts més.
4)    Hi
afegeixo els pebrots i coc uns 15 minuts aproximadament a foc lent , salpebro
al gust. Miro el nivell d’hidratació i si cal afegeixo més oli.
5)    Mentre
s’està fent el sofregit de verdures tallo les albergínies i les poso a coure
amb aigua durant un quart d’hora.
6)    Escorro
les albergínies.
7)    Ajunto
en un pot fondo tots els ingredients i els trituro amb el turmix. 
8)    Torno
la massa a la paella a foc lent i vaig afegint farina i remenant fins obtenir
una massa espessa, amb la qual pugui fer les croquetes. Si em quedés massa
espessa hi puc afegir un ou batut o un raig de crema de llet. Avui no ho he
necessitat. 
9)    Un
cop feta la massa la passo a un recipient on hi afegeixo una mica de pa
ratllat, salpebro al gust i deixo reposar. Jo ho deixo damunt el marbre fins
que es refreda i després ho deso a la nevera tapat. 
10)  L’endemà
o al cap d’unes hores ja puc treballar les croquetes. Faig les formes i les
arrebosso amb pa ratllat.
11)   Amb
aquestes quantitats avui m’han sortit unes 40 croquetes mitjanes. 
12)  Ja
podem fregir-les amb oli abundant i ben calent o bé congelar.
Un
consell: utilitza una llengua pastissera per remenar i buidar la paella. S’aprofita
tot al màxim.
Bon profit!
|  | 
| els ingredients, al final no he usat ni crema de llet ni ous | 
|  | 
| tallar la ceba | 
|  | 
| i el porro | 
|  | 
| sofregeixo la ceba | 
|  | 
| hi afegeixo el porro | 
|  | 
| i afegeixo els pebrots | 
|  | 
| tallo les albergínies a daus | 
|  | 
| les coc amb aigua bullint un quart d'hora | 
|  | 
| escorro | 
|  | 
| trituro tots els ingredients | 
|  | 
| torno la massa a la paella | 
|  | 
| hi vaig afegint farina fins que espessi lo suficient | 
|  | 
| ha de quedar una massa espessa | 
|  | 
| una mica de pa ratllat per acabar i a reposar | 
|  | 
| arrebosso amb pa ratllat | 
|  | 
| llestes per congelar o per fregir | 
 











Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!