10 d’ag. 2018

Amanida freda de mongeta verda amb tomàquet





Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
0,90€

Ingredients per unes 4/5 persones:  1 kg. de mongeta tendra, uns 8/9 tomàquets tipus pera i grans, 3 o 4 dents d’all, herbes provençals, oli d’oliva, pebre negre.

1)     Primer de tot farem la salsa de tomàquet. Com? Posem els tomàquets en un cassó amb aigua bullint i els escaldem un parell de minuts o més fins que s’obrin de la pell. En aquest punt traiem del foc i refredem de seguida amb aigua freda i uns glaçons de gel.. quan els tomàquets siguin freds, pelem amb els dits. Veurem com la pell es separa amb facilitat del cos del tomàquet. Triturem el tomàquet, el colem per extreure l’aigua extra i reservem.
2)    Netegem les mongetes i les tallem grans, (traiem les puntes) i les coem al vapor al dente. Aboquem a l'aigua de cocció un grapat d'herbes provençals perquè aromatitzarem la mongeta.  Hi ha suficient amb uns 10’ de cocció al vapor i deixant tapat uns 10’ extres. Deixem refredar
3)    Posem els dos ingredients bàsics (mongeta, i tomàquet triturat) a la nevera perquè estiguin ben fresquets
4)    Ara aromatitzem els plats on anirà tot. Com? Molt fàcil. Amb una dent d’all tallada per la meitat la passem per sobre la base del plat calent (jo els he escalfat al microones) de manera que fem una pel·lícula d’all.
5)    Per altra banda amb les 2 o 3 dents d’all restant les pelem i les tallem ben petites petites.
6)    Ara muntem el plat. Agafem el plat “aromatitzat” amb all i aboquem un raig d’oli d’oliva i a sobre els alls triturats. Seguidament hi col·loquem la mongeta cuita al dente.
7)    Agafem el tomàquet triturat, salpebrem al gust i afegim oli d’oliva i remenem bé.
8)    Cobrim les mongetes amb la salsa de tomàquet
9)    Servim fred.


Bon profit!







els ingredients

la mongeta tallada


infusionem els tomàquets

en aquest punt és quan ja estan preparats (pell esberlada)

refredem 


pelem amb facilitat



triturem i 

colem


coem al vapor i al dente



aromatitzem els plats amb all


la base del plat 

a sobre la mongeta

i cobrim amb la salsa de tomàquet

2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!