18 de set. 2015

amanida verda amb gorgonzola i raïm





Dificultat
Fàcil
Temps aproximat
30h
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 4/5 persones:  enciams diversos i variats (fulla de roure, romana, rúcula, canonges ...), uns 25 grans de raïm (més o menys), uns 100 grams de formatge gorgonzola, un grapat de nous pelades i a trossets, oli d’oliva i sal.
I per la vinagreta: oli d’oliva, sal i pebre negre al gust i una branqueta de romaní. La proporció és una part d'oli i una tercera part de vinagre. Aquest cop he posat 30 grams de vinagre i 90 grams d'oli, la resta d'ingredients a ull.
Per acompanyar: podem afegir-hi bastonets o algun pa especial (amb sèsam, pipes...) tallat a daus o rodanxes petites.

1)     Primer de tot farem la vinagreta. Posem tots els ingredients en un pot, el tanquem i  remenem bé amb una cullereta. Jo xinxollo tots els ingredients tancant bé el pot i sacsejant amunt i avall. El romaní li donarà un toc especial. Deixem-ho macerar un parell d’horetes si podem.
2)    Després preparem tots els ingredients. Netegem bé tots els enciams i els escorrem. Netegem bé el raïm, el tallem per la meitat i traiem les llavors de dins. Trossegem les nous. Tallem el formatge a daus petits. Tallem el pa per guarnir.
3)    En una safata ben ample i gran posem un gran llit d’enciams i afegim tots els ingredients que quedi ben presentat.

4)    En servir a taula podem regar amb la vinagreta o deixar que cadascú s’ho faci.


els ingredients

fem la vinagreta

ho barregem tot bé


ben emulsionat, deixem reposar

tallem i preparem els ingredients

i muntem el plat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!