Dificultat
|
Fàcil
|
Temps aproximat
|
30h
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: enciams diversos i variats (fulla de roure,
romana, rúcula, canonges ...), uns 25 grans de raïm (més o menys), uns 100
grams de formatge gorgonzola, un grapat de nous pelades i a trossets, oli
d’oliva i sal.
I per la vinagreta: oli d’oliva, sal i
pebre negre al gust i una branqueta de romaní. La proporció és una part d'oli i una tercera part de vinagre. Aquest cop he posat 30 grams de vinagre i 90 grams d'oli, la resta d'ingredients a ull.
Per acompanyar: podem afegir-hi bastonets o
algun pa especial (amb sèsam, pipes...) tallat a daus o rodanxes petites.
1) Primer
de tot farem la vinagreta. Posem tots els ingredients en un pot, el tanquem i remenem bé amb una cullereta. Jo xinxollo tots
els ingredients tancant bé el pot i sacsejant amunt i avall. El romaní li
donarà un toc especial. Deixem-ho macerar un parell d’horetes si podem.
2) Després
preparem tots els ingredients. Netegem bé tots els enciams i els escorrem.
Netegem bé el raïm, el tallem per la meitat i traiem les llavors de dins.
Trossegem les nous. Tallem el formatge a daus petits. Tallem el pa per guarnir.
3) En
una safata ben ample i gran posem un gran llit d’enciams i afegim tots els
ingredients que quedi ben presentat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!