Dificultat 
 | 
  
Mitjana 
 | 
 
  
Temps de preparació 
 | 
  
20 minuts 
 | 
 
  
Temps de cocció 
 | 
  
1h30’ 
 | 
 
  
Si envasem al buit 
 | 
  
Una nit  
 | 
 
  
Cost per pot mitjà
  de salsa 
 | 
  
0,90€ 
 | 
 
És una salsa molt bàsica i fàcil de fer i que es pot fer en grans quantitats i tenir-la en pots de conserva. Seria com la salsa pomarola italiana personalitzada. Me l'ha explicat la meva parella, el Joan i en honor a ell i l'estima que te al barri de Sants l'hem batejat amb el nom de Salsa Sants . 
Ingredients per uns 15/17 pots de conserva
(d’aquells mitjanets de vidre, de melmelada):  quatre quilos de tomàquets madurs, 1 kg i mig
de cebes mitjanes i dues cabeces d’alls. Oli d’oliva, pebre negre i sal. I
opcional algunes herbes aromàtiques: una parell de fulles de llorer, orenga, o
herbes provençals...
Aquí teniu la recepta de la salsa :
1)     Netejo
els tomàquets i els poso a escaldar amb aigua bullint un parell de minuts (fins
que obrin la pell), els pelo, els tallo a trossos grans. Reservo
2)    Pelo
i tallo la ceba i la poso en una cassola (fonda) amb oli d’oliva a coure a foc
mig.
3)    Mentre
es cou la ceba, pelo les dents d’all i les afegeixo quan veig que la ceba ja
comença a tenir un color més crema perquè l’all tarda menys en fer-se i així
evito que es cremi. Remoc els ingredients i afegeixo un rajolí d’oli.
4)    Aboco
els tomàquets a cassola. Remeno. Salpebro al gust i deixo coure moltíssima
estona a foc mig o foc lent. Avui ho he estat coent una hora a foc baix. He
afegit unes herbes provençals i la fulla de llorer.
5)    Quan
veig que ja està a punt, aturo el foc i trec una mica de líquid perquè no em
quedi tan clara la salsa. Trec la fulla de llorer i ho poso en un pot fondo per
poder passar-hi el turmix
6)    Ho
torno tot a la cassola amb oli d’oliva i coc una estona més perquè s’acabi de
fer (uns 20 minuts aproximadament).
7)    Ja
tinc la salsa a punt per fer servir o bé per posar en pots per fer conserva
Bon profit!
  | 
| escaldar els tomàquets | 
  | 
| tallar la ceba | 
  | 
| pelar els alls | 
  | 
| escòrrer els tomàquets escaldats | 
  | 
| sofregir la ceba | 
  | 
| afegeixo els alls | 
  | 
| trec pell i part verda dels tomàquets | 
  | 
| els afegeixo a l'olla | 
  | 
| salo  | 
  | 
| un parell de fulles de llorer | 
  | 
| deixo coure una bona estona | 
  | 
| trec el llorer | 
  | 
| afegeixo un raig d'oli d'oliva i trituro | 
  | 
| omplo els pots | 
  | 
| i els envaso al buit | 
 
 
 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!