Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
1 €
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 1 col i
verdures: 1 porro, un parell de pastanagues, 1 pebrot verd, 3 o 4 grans d’alls,
uns quants bolets (jo avui he fet servir xampinyons). I per condimentar, oli d’oliva,
sal, pebre, 2 fulles de llorer, un polsim de pebre vermell i un manat de
julivert trinxat (opcional)
1) Primer
de tot netegem i tallem les verdures. La col l’anem desfullant i tallem a tires
gruixudes. Les pastanagues, porro ... tot tallat a tires petites. Si podem
ratllar-ho millor.
2) En
una cassola fonda hi posem un raig d’oli i aboquem el porro ratllat a daurar-se
lleugerament. Ho coem 5 minuts. Hi
afegim les pastanagues i els pebrots verds, coure 5 minuts més. I finalment els
bolets tallats a trossets i coem 5 minuts més
3) Afegim
el llorer, salpebrem lleugerament i deixem coure uns 5 minuts
4) En
aquest punt hi afegim la col tallada a juliana. ( primer li haurem tret les
fulles externes i tallat en 4 trossos, i fet talls en juliana. )
5) Deixem
coure a foc lent i suau durant una mitja hora. Mentre en una paella petitona
fregim els alls pelats i a làmines, la traiem del foc i afegim una mica de
pebre vermell. Això ho aboquem sobre la col i remenem bé. Si aquest guisat es deixa reposar unes hores guanya en sabor i intensitat. Jo el vaig fer el dia abans de menjar-nos-el.
6) Servim
el guisat amb julivert espolsat per sobre si ens agrada.
Bon profit!
 |
la col i la resta d'ingredients |
 |
tallem el porro |
 |
el sofregim |
 |
hi afegim la pastanaga i el pebrot tallat a tires fines |
 |
i per últim els bolets |
 |
tallem la col |
 |
a tires |
 |
i l'afegim a la cassola |
 |
mentre, fregim uns alls a làmines |
 |
anem remenant |
 |
i aboquem una mica d'aigua per ajudar a coure bé |
 |
un polsim de pebre vermell picant |
 |
i ho afegim a última hora a la col |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!