A casa va ser tot un èxit. És molt senzill de fer. La salsa queda deliciosa i és el toc clau per assaborir aquest plat.
Ingredients per 4/5 persones:
3 pits de pollastre tallats a tires, 2 cebes mitjanes, un grapat de xampinyons, curri, uns 400 ml de nata líquida, sal, pebre, oli
d’oliva, arròs basmati (uns 30/40grams per persona, o sigui, avui 200 grams)
Aquest plat es fa utilitzant un wok, una paella per als xampinyons, una olla per bullir l'arròs i una paella per fregir la ceba (podem compartir la mateixa per ceba i xampinyons). La clau és deixar tots els ingredients ja preparats, cuits... i a última hora 5 minuts abans de servir escalfar la salsa al curri al foc i saltejar tots 4 ingredients en el wok ben calent. Per tant, un plat que es pot fer hores abans i deixar a punt !
- Sofregir la
ceba tallada ben fina, o bé ratllada en una paella amb oli d’oliva fins
que estigui ben feta.
- Saltejar en
un wok ben calent amb unes gotes d’oli d’oliva.
- Afegir al
wok la ceba. Apartar-ho en un bol gran
- En una olla
bullir l’arròs basmati (amb uns 10 minuts ja n’hi ha prou) i posteriorment
un cop ja escorregut passar-lo pel wok amb una mica d' oli i
pebre negre.
- En una
paella posar un parell de brics de crema de llet, afegir el curri en pols,
i salar al gust. Remenar uns minuts.
- Escalfar
altre cop el wok i abocar els 3 ingredients: arròs, pollastre i ceba, tot
saltejant-los.
- Posar en el
plat amb una mica de gràcia, podem fer servir una anella d’aquelles per
fer de motlle... per exemple l’arròs en forma de cilindre i als costats la
ceba i el pollastre. Per sobre abocar la crema de curri.
|
els ingredients |
|
tallem a tires el pit de pollastre |
|
i ben fina la ceba |
|
fem la salsa al curri |
|
saltegem el pollastre |
|
passem per la paella l'arròs |
|
coem els xampinyons amb oli i salpebrem al gust |
|
aquí tenim tots els ingredients cuits |
|
saltegem tot al wok |
|
i servim a taula amb el bol de salsa al curri |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!