24 de jul. 2015

amanida sabor a mar (amb patata, bacallà i anxoves)

Una amanida fresca combinant els sabors salats del mar  i la solçor i suavitat de la patata




Ingredients (per unes 8/10 persones): 600 grams de bacallà esqueixat (ja dessalat), 8/10 patates mitjanetes , unes 10/12 anxoves salades, un bon grapat d’olives arbequines, oli d’oliva, sal i pebre i el que vulguem afegir a la vinagreta
1)    Netegem bé les patates i les coem en aigua bullint lleugerament salada en una olla durant uns 30 minuts (o fins que punxem i trobem que estan ben cuites). Les deixem refredar i les pelem i tallem a rodanxes d’un dit de gruix. També hi ha l’opció de pelar-les, tallar-les a rodanxes i coure-les durant uns 12 minuts. Les dues opcions són bones, tot depèn del temps que tinguem.
2)   Dessalem el bacallà. Jo ho faig sota l’aixeta durant una estoneta. En estar esqueixat es pot fer una estona abans. Podem fer-ho a primera hora. Agafem els trossets de bacallà i l'anem trencant amb les mans. 
3)   Ara posem en un bol el bacallà esqueixat i amanim amb oli d'oliva,  hi afegim les anxoves a trossets i deixem a la nevera un parell d'hores. Les patates a rodanxes en una safata i també a la nevera. 
4)   Fem una vinagreta barrejant algunes verdures si volem (pebrot verd,  pastanaga ratllada,  dauets de tomàquet...)  amb vinagre, sal, pebre i oli d’oliva i barrejant molt bé.  A l'hora de servir posem damunt les patates el bacallà i amanim b la vinagreta i olives per sobre. 


els ingredients

esmicolem el bacallà

l'amanim

tallem les patates, i les anxoves...

i muntem el plat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!