dilluns, 16 de juny de 2014

coca de sant joan


Un dolç típic que mengem la nit de Sant Joan i ens aporta energia per poder estar tota la nit de revetlla.

Se'n fan amb fruita confitada, amb crema o llardons. 
La base d'aquesta que us presento és un brioix. La podeu farcir amb crema.
Un consell: feu-la el mateix dia que us la voleu menjar perquè s'asseca amb molta facilitat.




Ingredients (per una coca mitjaneta per a 4/5 persones): 350 grams de farina de força, 5 grams de llevat fresc, 80 grams de llet, 5 grams de sal, 60 grams de sucre, 45 grams de mantega, 2 ous mitjans, la pell d’una llimona o una taronja.
Pel guarniment: pinyons i fruita confitada i un ou batut amb una mica d'aigua per pintar

1)     Dissoldre el llevat amb la llet tèbia.
2)    Batre els ous afegint-hi el sucre i el llevat dissolt,  a continuació la pell de la llimona ratllada i la mantega desfeta.
3)    En aquest punt anirem afegint la farina a poc a poc i treballem la massa tot formant una bola compacta. Cal treballar molt bé aquesta massa ja que és la clau perquè ens quedi una coca esponjosa i amorosida. Jo la treballo amb les mans durant una mitja hora. Després l’emboliquem amb film transparent i la deixem reposar durant una mitja hora llarga. 
4)    Estirem la bola damunt una safata amb paper de forn. Deixem reposar un parell d'hores tapat.Pintem amb ou batut (aquest ou no és dels dos de la massa, és un tercer afegit només per pintar) i hi afegim pinyons i la fruita confitada.
5)    Al forn a uns 160 graus durant uns 20 minuts (veurem que està daurada). La traiem i deixem refredar.


Bon profit!

els ingredients

ja mesurats


el llevat amb la llet tèbia

afegim el sucre als ous

el llevat

la pell de la llimona

la mantega fosa

i la farina


tapem la bola amb film i amb un drap

augmentarà de volum

estirem amb un corró


tapem i deixem reposar un parell d'hores


pintem amb ou batut 

posem les fruites confitades

i pinyons

i al forn







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!