posem les fruites confitades |
Se'n fan amb fruita confitada, amb crema o llardons.
La base d'aquesta que us presento és un brioix. La podeu farcir amb crema.
Un consell: feu-la el mateix dia que us la voleu menjar perquè s'asseca amb molta facilitat.
Ingredients (per una coca mitjaneta per a 4/5 persones): 350 grams de farina de força, 5 grams de llevat fresc, 80 grams de llet, 5 grams de sal, 60 grams de sucre, 45 grams de mantega, 2 ous mitjans, la pell d’una llimona o una taronja.
Pel guarniment:
pinyons i fruita confitada i un ou batut amb una mica d'aigua per pintar
1) Dissoldre
el llevat amb la llet tèbia.
2) Batre
els ous afegint-hi el sucre i el llevat dissolt, a continuació la pell de la llimona ratllada
i la mantega desfeta.
3) En
aquest punt anirem afegint la farina a poc a poc i treballem la massa tot
formant una bola compacta. Cal treballar molt bé aquesta massa ja que és la
clau perquè ens quedi una coca esponjosa i amorosida. Jo la treballo amb les
mans durant una mitja hora. Després l’emboliquem amb film transparent i la
deixem reposar durant una mitja hora llarga.
4) Estirem
la bola damunt una safata amb paper de forn. Deixem reposar un parell d'hores tapat.Pintem amb ou batut (aquest ou no
és dels dos de la massa, és un tercer afegit només per pintar) i hi afegim
pinyons i la fruita confitada.
5) Al
forn a uns 160 graus durant uns 20 minuts (veurem que està daurada). La traiem
i deixem refredar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!