diumenge, 20 d’abril de 2014

la mantega pastissera

Aquí tenim un exemple per usar la mantega pastissera. També es poden fer aquells pastissos tan bons: les Sares !


i enguany he fet tres mones de diferents tipus, la de mantega pastissera, la de iema i la de melmelada.

Podeu veure com es fan els pans de pessic, la iema, la gelatina de poma per cobrir ... al següent enllaç:

la Mona de Pasqua de iema




Ingredients: 170 grams de mantega, 85 grams de sucre i 85 grams d'aigua.

Hi ha diverses maneres de fer aquest tipus de mantega però jo faig el més fàcil i rapidet. Segurament hi ha receptes molt més elaborades però aquesta queda molt bona i fem servir tres ingredients que segurament tindrem per casa. Ho faig així: primer de tot poso l'aigua a bullir amb el sucre i ho deixo refredar.
Després la mantega a daus petits en petites sessions a escalfar al microones (15/20 segons) i la traiem i l'anem treballant amb una llengua pastissera fins que tingui una textura cremosa.
Un cop ho aconseguim anem afegint a poc apoc l'almívar i l'anem treballant amb la llengua pastissera. També es pot treballar amb unes barilles  de muntar nata. Cal treballar a temperatura ambient, si ens queda massa líquida podem refredar a la nevera. Però segurament no caldrà. Quan la tinguem amb la textura que volem ja està.
A cobrir pastissos o guarnir el que vulguem. En el meu cas em va servir per una Mona de Pasqua i alhora pastís d'aniversari d'una amiga.


ingredients





anem desfent la mantega i anar remenant

fins que aconseguim una textura cremosa

hi anem afegint l'almívar a poc a poc...

i ja tenim la mantega per farcir els pastissos



en aquest cas cobrim una Mona de Pasqua


duem a la nevera perquè s'endureixi la cobertura

i guarnim !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!