25 d’abr. 2014

Amanida de llenties amb formatge fresc i menta



Qui diu que les llenties són plat calent i d’hivern?
Aquí tens una proposta fresca per aquesta primavera i estiu.... un plat molt complet de llegum, verdures i làctics !



Ingredients per 5 persones: 1 kg. de llenties pardines si les comprem cuites i uns 450/500 grams si les comprem seques, 4 tomàquets vermells que siguin durs, 2 pastanagues, formatge fresc de bona qualitat (2 terrines mitjanetes) i oli d’oliva, sal, pebre, comí molt, menta fresca, vinagre...

1)     Si hem comprat les llenties seques les haurem de coure. Com? Les posem en una olla amb aigua, mitja ceba i una fulla de llorer i les coem durant uns 20/25 minuts. Les colem i refredem i reservem.
2)    Escaldem amb aigua bullent els tomàquets submergint-los durant uns minuts en aigua. Els traiem, deixem que refredin una mica, traiem la pell i els tallem a daus.
3)    Tallem a daus el formatge fresc. Ratllem les pastanagues
4)    En un bol barregem les llenties, i els daus de tomàquet i formatge i les pastanagues ratllades
5)    Ara farem una vinagreta, piquem la menta ben petita i en un morter barregem i piquem bé la menta, sal, pebre, vinagre, oli i mitja cullerada de cafè de comí molt.
6)    Amanim la barreja de les llenties amb la vinagreta. Jo preparo la barreja i serveixo la vinagreta apart perquè cadascú s’ho amaneixi al gust però reconec que és més bo si prèviament s’ha barrejat la vinagreta i s’ha deixat una estona que les llenties i més captin el sabor i la olor...


Bon profit !
els ingredients

escaldem els tomàquets

tallem

fem la vinagreta





afegim els tomàquets

i el formatge fresc 

i servim amb la vinagreta de menta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!