Ingredients (surten uns 3 pots mitjanets):
- 1kg. de maduixes (netes i tallades)- 650 grams de sucre
- el suc d’una llimona
Preparació:
1.
Netejar la fruita bé i
tallar-la a trossos.
2.
Posar al foc amb el sucre i
coure tot uns 45’ a foc mig vigilant que no sobreeixi el líquid.
3.
Passar-ho pel “turmix”,
afegir-hi el suc de la llimona i deixar coure una estona més a foc lent (entre
20 i 40 minuts).. tot depèn de la textura de la melmelada.
4.
Continuar la cocció fins que
quedi amb la textura adequada. Com ho sabrem?Si es vol saber el punt de la
melmelada (de totes) s’agafa una gota amb una cullera i es deixa caure en un
plat (blanc i pla millor), si en moure’l la gota es manté, vol dir que ja està,
si la gota es mou vol dir que és encara massa líquida i cal que cogui més
estona. La melmelada quan es refreda s’espesseix. Una altra prova que es pot
fer és treure una mica de melmelada de la cassola, posar-la en una tasseta de cafè
i posar-la (la tasseta) a la nevera o congelador durant uns minuts per refredar-ho
ràpid, ràpid... i així es veu la textura final.
5.
S’omplen els pots nets i
esterilitzats i es tanquen ben tancats i fent el buit.
Com fer el buit amb els pots de melmelada:
Primer
de tot, els pots cal que siguin molt nets. Per això si es pot millor posar-los
al rentavaixelles però com queden del tot és fent-los bullir amb aigua. Per omplir
i tancar hermèticament els pots de vidre cal omplir-los força, tancarlos amb una
tapa de rosca i posar-los en una olla i cobrirlos d’aigua freda, posar al foc
(s’hi poden posar draps perquè no petin entre ells) i quan arrenqui el bull
deixar bullir els pots uns 20/30 minuts, passat aquest temps aturar el foc i
deixar reposar fins l’endemà que ja s’ha refredat l’aigua. Els pots han quedat
ben tancats si, un cop els obres fa el clic que vol dir que entra aire. Es pot
fer la prova amb un pot i desar-lo a la nevera. Els altres pots es poden
guardar en armaris etiquetant posant la data d’envàs. Per fer aquest procés cal
que els pots siguin ben nets i que siguin de segona mà i no de tercera, això
vol dir que podem usar pots que hem comprat d’altres aliments (de cigrons
cuits, olives, salses...) , rentar-los i fer-los servir per ls nostres melmelades,
un cop ja els hem fet servir per la melmelada, millor tirar el pot. També es
pot saber si serveix posant el pot tancat sota l’aigua a l’aiguera i veure si
surten o no bombolles, senyal que tanca o no bé. Si surten bombolles no serveix
per a fer el buit.
Bon
profit!
missatge de prova pel meu company Joan. sí que es poden publicar comentaris, ho veus? jeje
ResponEliminaBunissimaaaa
ResponElimina