16 d’abr. 2012

canelons de la padrina (de carn)



Dificultat
Mitjana
Temps 1er dia
1h. 30’
Temps 2on dia
2h. 30'
Cost per un caneló
0,32 €

Recepta actualitzada al desembre del 2025

Ingredients (surten uns 90 canelons aproximadament)
Jo els faig en dos dies, el primer dia preparo el farcit de carn i l'endemà ja munto els canalons.

    Per al farcit dels canelons de carn:
-          2 pollastres (desossats)
-          500 grams de carn picada barrejada (meitat vedella, meitat porc)
-          1 ceba. 1 pastanaga, uns grans d'all (per acompanyar el pollastre)
-          oli d'oliva, sal , pebre, llorer..
-     beixamel (espessa el primer dia i clara el segon) 

Per la beixamel: (mirar recepta apart)

-          llet (uns 4 litres)
-          brou (hem aprofitat la resta de pollastre i afegint-hi verdures com pastanaga, api, porro ...) un litre aproximadament
-          mantega (o també oli d'oliva)
-          farina
-     nou moscada

Per muntar els canalons:
-          plaques de pasta per canelons (90 plaques)
-          mànega pastissera (opcional)
-          motlles per a gratinar els canelons (per anar a forn)
-     formatge ratllat

primer dia: preparar el farcit de carn dels canelons:
  1. Primer de tot, courem les carns. Fem el pollastre al forn rostit seguint aquestes passes: netegem bé el pollastre tallat a quarts o "octaus" (hem separat els menuts, coll i més per fer brou), salpebrem i el daurem en una cassola amb oli afegint-hi a trossos ceba, all,  pastanaga, llorer i les herbes que vulguem afegir (farigola per ex. ). Després de 5/10 minuts ben daurat el coem al forn uns 25 minuts.
  2. Mentre el pollastre és al forn fregir la carn picada salpebrada amb oli en una paella.
  3. En aquest moment podem fer una beixamel força espessa (recepta beixamel). També podem fer-ho d'una altra manera que explico més endavant.
  4. Tallem i piquem la carn del pollastre i la barregem amb la carn picada de vedella/porc.
  5. Barregem les carns amb la beixamel espessa i desem a la nevera unes hores o una nit. O bé, amb les carns picades i cuites al la cassola, afegeixo farina en diferents tandes i remeno bé fins que ho tingui tot espès. Després afegeixo una mica de llet calenta fins obtenir una massa cremosa però espessa. 
  6. Ho poso en mànegues pastisseres i quan refreda, a nevera a reposar entre 12 i 24 hores aproximadament. 
  7. Un apunt, inicis de desembre em surten 60 canelons amb aquestes quantitats: un pollastre a octaus d'uns 1500 grams, 600 grans de carn picada barrejada vedella i porc, una llauna de paté 
     segon dia: fer els canelons:

  1. Fem una beixamel tirant a clara (mirar recepta beixamel). Posem un llit d'aquesta beixamel en el motlle/safata per anar al forn 
  2. Coure les plaques de pasta de canelons amb força aigua salada posant-les una a una i vigilant que no s'enganxin. Coure uns 12 minuts amb l'aigua bullint i treure-les i refredar-les amb aigua ben freda. Treure'n l'aigua i anar-les posant ben estirades damunt un drap sobre el marbre de la cuina.
  3. Farcir els canelons amb la carn mirant que quedin ben units/segellats i anar-los col·locant a la safata que ja té una mica de beixamel clara. Cobrir amb més beixamel i espolsar-hi formatge ratllat al gust
  4. Posem al forn una estona (uns 15/20 minuts) i servir calent!
Bon profit! 

ingredients

aprofitem i fem un brou

el pollastre a rostir

al forn mitja hora curta
fregim la carn picada



piquem el pollastre rostit

barregem les carns 

i afegim la beixamel espessa


a la nevera unes hores


l'endemà anem a muntar els canalons:


coure la pasta

estirar-les damunt una roba neta

farcir  i enrotllar tancant bé

a la safata del forn amb beixamel clara (més líquida)

gratinem al forn


i servir!!



2 comentaris:

  1. Que xulo que t´ha quedat el blog!
    Hi ha unes quantes receptes bastants senzilles que intentaré provar. Ja et diré com m´ha quedat...
    Pilar

    ResponElimina
  2. moltes gràcies Pilar ! La idea és compartir les nostres experiències !!!

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!